Rendezési tervekről döntöttek

101

A Forradalom lakónegyed zonális városrendezési terve megvalósításának jóváhagyásáról, illetve a Gyilkostó üdülőtelep rendezési tervének megvalósításáról döntött tegnapi soros havi ülésén a gyergyószentmiklósi önkormányzati testület. Mint elhangzott, a jóváhagyás nem azt jelenti, hogy mindent sikerül megvalósítani a tervekből, azonban irányelveket szabnak meg, ami fontos a továbbiakat illetően.

Tavaly döntötték el, hogy évente elkészítik egy-egy városrész zonális rendezési tervét – a tegnapi ülésen a Forradalom negyed zonális rendezési tervének megvalósítását hagyták jóvá, ezáltal húsz évre határozzák meg a városrész fejlesztési irányait.
Nagy Zoltán polgármester rámutatott, 81 967 négyzetméternyi területre vonatkozik a terv, ami így nemcsak a lakónegyed tömbházainak környékét, hanem az ahhoz közelálló részeket, illetve a forgalmasabb intézményeket is tartalmazza. A településvezető hozzátette, a város egyetlen olyan lakónegyedéről van szó, amelyben kertvárosi hangulat teremthető, hisz úgy építették meg annak idején a tömbházakat, hogy azok köré tágas zöldövezetek alakíthatók ki. A tervek szerint a parkolási helyeket is kivinnék a tömbházak közül, így az autók a lakónegyed szélén kialakított parkolóban, illetve a Kórház utca belső parkolójában kapnak majd helyet.
– Kellemes lakókörnyezetet lehetne kialakítani, a város zöld lakónegyedéről beszélhetnénk – mondta Nagy Zoltán, megjegyezve: természetesen mindez megvalósítása hosszú távon esedékes, hisz számos intézkedésre van szükség.
A Gyilkostó üdülőtelep városrendezési tervének megvalósítását is jóváhagyták tegnap. Mint mondták, a korábbi évek városvezetései is – főként az építkezéseket illetően – próbáltak rendet rakni, azonban a tervek hiányából fakadóan folyamatosan kudarcba fulladtak a kezdeményezések.
Nagy Zoltán közölte, a terv első lépésként kimondottan csak a csónakház körüli részt tartalmazza, hozzáfűzve, a továbbiakban természetesen más zonális terveket is kívánnak készíteni, az általános rendezési terv pedig jelenleg vár jóváhagyásra. Az elképzelések értelmében, többek között egy előadások megtekintésére alkalmas helyet is kialakítanak, emellett pedig az úgynevezett vásárteret is újrahatárolják.

Kertész László

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.