péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Rendes munkát vár a Városháza

Négy székelyudvarhelyi tömbházban befejezik az új villanyórák felszerelését, utána még tárgyalnak a további munkálatokról – egyeztek meg az érintett felek a legutóbbi tanácskozáson.

Kiverte a biztosítékot az elvégzett munka. A hivatal számon kérte a vállalkozót Fotó: Facebook

Tegnapelőtt délután a lakók által kifogásolt villanyszerelési munkák ügyében tár­gyalóasztalhoz ült a polgármester és alpolgármester, a polgármesteri hivatal néhány munkatársa a tevékenységre versenytárgyalást nyert az Adrem Invest képviselőjével, Lucian Pădurellel, az Electrica Rt. megyei, valamint városi képviselőivel, illetve a munkálatokat végző alvállalkozó, az Eda Elekes kft. tulajdonosával és több lakószövetség elnökével. A tárgyalásra egy független szakértőt is meghívtak.
A helyiek bemutatták a kifogásolt részletekről, megoldásokról készült fotókat, majd elmondták szakmai észrevételeiket. Gálfi Árpád polgármester nyomatékosan felkérte a fővállalkozót, hogy mutassa be a versenytárgyalásra benyújtott műszaki dokumentációt, illetve kijelentette, amen­nyiben nem cserélik ki jobb minőségűre a felhasznált anyagokat, nem járul hozzá a munkálatok folytatásához.
Lucian Pădurel elmondta, hogy nincsenek könnyű helyzetben, mivel számtalan típusú, beosztású lépcsőház létezik. Elismerte, hogy a feszített tempó miatt valóban kialakulhattak kommunikációs hibák, azt ígérte, igyekeznek javítani a lakókkal való kapcsolattartáson. Megígérte, hogy javítanak az anyagok minőségén, és arra kérte a városvezetést, valamint a lakószövetségi elnököket, hogy egy héten belül fejezhessenek be négy lépcsőházat a Tábor lakótelepen (Függetlenség sugárút 66., Virágok sétánya 12., illetve a Tavasz sétány 2., 6. szám alatt), majd az elkészült munka átvétele után folytassák a tárgyalásokat. Egyébként az áramszolgáltató álláspontja szerint csak úgy lehet felszerelni az új villanyórákat, ha elnyerik az érintett lakók beleegyezését.

Asztalos Ágnes

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb