2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Reménykeltő gyergyói játék a Fradi elleni: A Steaua ellen vigasztalódtak

Román bajnoki meccset tudott le a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely foghíjas felállításban a Bukaresti Steauát győzte le. A romániai U20-as válogatott nagy pofonba szaladt bele.

Bátor játékot mutatott Pesterzsébeten a GYHK                                                                                     Fotó: jkb.hu

Nem maradt meccs nélkül a csíkszeredai jégkorongkedvelő közönség hétköznapra sem, hiszen a kék-fehérek a szebb napokat megélt Bukaresti Steauát fogadták.

Kötelező győzelem
A Csíkszeredai Sportklub román bajnoki meccset tudott le tegnap este a Vákár Lajos Műjégpályán a Bukaresti Steaua ellen. A vendégek alaposan meglepték a hazaiakat, hiszen 2–0-ra léptek meg a 3. percben. Apránként viszont a Sportklub bedarálta a bakákat, még akkor is, ha nem játszottak a legfényesebben. A harmad végén szépítettek, majd a másodikat már egygólos előnyben zárták. A záró 20 percben három is volt a két csapat között, de sikerült ezt is elszórakozni, olyannyira, hogy mínusz egyre visszajött a Steaua. Egyenlíteni már nem tudott.

Jó játékkal rukkolt elő a GYHK
A Gyergyói HK okulva a Schiller-Vasas HC ellen elszenvedett vereségből, jó formában korcsolyázott ki a jégre a címvédő Ferencváros-Telekom elleni rangadóra. A meccset jobban indította a piros-fehér alakulat, hogy apránként a Fradi is felvegye a tempót. A harmad derekán mindkét csapat kapott egy-egy fórt, de a legnagyobb lehetőség a vendégek előtt adódott, ám egy kettő az egy elleni kontra végén Elekes lövését fogta Arany. A második felvonásban sem változott a játék képe. A 28. percben végül megtört a jég: egy kontra végén Kulmala mattolta Cooke-ot. A gólt követően a GYHK nehéz helyzetbe került, sorozatban négy hátrányt kellett kivédekezzen, amelyet sikeresen meg is oldott.
A záró felvonásra R. Rupert kapott 10 perces fegyelmit, majd testvére, M. Rupert is kiült 2 percre. A két testvért rengeteget provokálták, nem csoda, hogy elszakadt a cérna náluk. A jégen viszont bizonyítani kellett volna, de hátrányban nem igazán lehetett. A harmad vége előtt 10 perccel megkapta harmadik előnyét a GYHK, de nem tudtak ezzel élni. A hajrára viszont életben maradtak a vendégremények az egyenlítésre, hiszen egy ferencvárosi kiállítás után hat a négy ellen próbálkozhattak. Megvolt a sansz az egyenlítésre, de Aranyon ezen a mérkőzésen nem lehetett kifogni.

Elbukták a másodikat
Győztesek csatáját hozta a Vilniusban zajló Divízió II/A csoportos jégkorong U20-as világbajnokság, hiszen a többségében székelyföldiekből álló romániai válogatott a tavaly még egy osztállyal fentebb játszó Japánnal mérte össze erejét. A papírforma a távol-keletiek győzelmét vetítette elő, de arra nem sokan számítottak, hogy mindössze 36 másodperc után Sato betalál Demeter Arnold hálójába. Ez megadta a mérkőzés alaphangját, és a japánok gyors és kombinatív játékára nem találták az ellenszert Részeghék. 20 perc után 2–0, míg 40 perc után már 4–0 volt az állás. A záró felvonásra még nagyobb erőbedobással jöttek ki a japánok, és valósággal jégbe döngölték ellenfelüket.
Amint azt jeleztük a felvezető anyagunkban is, a romániai csapat egyáltalán nem számít favoritnak, és a feljutásról minden bizonnyal lemondhatnak. Ma szünnap van, míg csütörtökön Nagy-Britannia lesz az ellenfél.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb