Remek idénykezdés a megyei csapatok részéről

Nyert az FK, ikszelt az SZFC

54

Mindkét megyei harmadik ligás labdarúgócsapat remekül kezdte a 2018/2019-es idényt. A sort a Székelyudvarhelyi FC kezdte, amely a Dési Unirea vendége­ként hozott el egy pontot, míg az FK Csíkszereda 0–0-s szünetet követően hengerelt a Barczarozsnyó vendégeként.

Új csoportban, némiképp átalakított keretekkel vágtak neki a labdarúgó harmadik liga újabb idényének a megyei csapatok. Ráadásul mind a Székelyudvarhelyi FC, mind az FK Csíkszereda idegenben kezdett.
A Székelyudvarhelyi FC a Dési Unirea vendége volt péntek délután. A vendégek nagyon hamar hátrányba kerültek Moldovan találatának köszönhetően, majd az SZFC percei következtek. Előbb kihagytak egy ziccert, míg a 23. percben Mintaș értékesített egy büntetőt, hogy pár percre rá Acatrinei fejesgóljával már a vezetés is náluk legyen. Az öröm viszont nem tartott sokáig, hiszen Moldovan újabb gólja már egyenlítést ért. A fordulást követően egy gyors gólváltás történt. Előbb Moldovan mesterhármasával a hazaiaknál volt az előny, de Mintaș bő 40 méteres bombagóljával megint iksz lett. A mérkőzés hajrájában Mészáros Alpár legénysége akár a győzelmet is kicsikarhatta volna, de be kellett érjék a döntetlennel.
Másnap, azaz szombaton, az FK Csíkszeredai is bemutatkozott a Barczarozsnyó vendégeként. Egy kiegyensúlyozott első félidőt láthatott a nagyérdemű, ahol bár az FK próbálkozott, de a hazaiak rendre megállították őket. A második félidő viszont meghozta az áttörést, ahol Jebari duplájával, illetve Bajkó és Bara találatainak köszönhetően magabiztos csíki siker született.
A második fordulóban a két megyei csapat Csíkszeredában méri össze tudását.

III. liga, V-ös csoport, 1. forduló
Dési Unirea – Székelyudvarhelyi FC 3–3 (2–2) /Moldovan (9., 36., 50.), illetve Mintaş (23. – 11-esből, 61.), Acatrinei (31.)/. Az SZFC felállítása: Nagy – Musea, Mintaș, Locotuș, Györgydeák, Stăncuțu, Bolozan, Péter, Chifu (88., Cucuruzan), Acatrinei, Bálint (70., Tankó).
Barcarozsnyói Olimpic Cetate – FK Csíkszereda 0–4 (0–0) /Soufiane Jebari (59., 65.), Bajkó Barna (66.), Bara Levente (89.)/. Az FK felállítása: Somogyi – Majzik, Berde, Csürös, de Oliveira, Veres, Eder, Pál (Jebari, 54.), Nagy (Csegöldi, 56.), Magyari (Antal, 57.), Bajkó (Bara, 85.).
A forduló további eredményei: Szászrégeni Avântul – Tasnádi Unirea 0–0, Kolozsvári Sănătatea – Szászhermányi AFC 4–0, Tordai Arieșul – Medgyesi Gaz Metan II. 1–0, Marosvásárhelyi MSE – Lénárdfalvi FC 1–2, Besztercei Gloria – Kolozsvári CFR II. 1–4, Nagybányai Minaur – Radnóti SK 5–0.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.