Remek győzelem

27

Két forduló eltelte után továbbra is százszázalékos maradt a Szé­kelyudvarhelyi KC férfi ké­zilabdacsapatának mérlege, miután tegnap este a második félidőben mutatott lehengerlő játéknak köszönhetően könnyedén verték a Bukaresti Steauát. Ha ideiglenesen is, de a bajnoki tabella élére állt az SZKC.

Közel telt ház előtt lépett pályára Székelyudvarhelyen a helyi SZKC, illetve a Bukaresti Steaua a román férfi kézilabda-bajnokság második fordulójában, amely az udvarhelyi alakulat számára ez volt az első hazai meccse. Az első fordulóban ugyanis Resicabányáról hozták el a három pontot.
Ezen összecsapás, a resicaival ellentétben, úgy nézett ki, hogy nem lesz nehéz, hiszen hatpercnyi játékidő után Vlad Caba tanítványai négygólos előnyt kovácsoltak maguknak. Ekkor úgy tűnt, sima lesz. De nem úgy lett. A „bakák” ugyanis talpra álltak, és a 17. percre kiegyenlítettek. A kezdeti lendületnek ekkor nyoma sem volt, ám sikerült a hajrára újfent erőt meríteni. Nem is csoda, hogy nyolc perccel a félidő vége előtt a Steaua időt kellett kérjen. Mihalceáék újfent könnyed gólokat szerezve hárommal megléptek. Sőt ezt a szünetig sikerült is megtartaniuk.
A térfélcserét követően az SZKC többször nem lépett abba a hibába, mint tette az első játékrész közepén. Ezúttal alaposan bekeményítettek és valósággal állva hagyták – 30–22 – ellenfelüket. Olyannyira, hogy a hajrára Vlad Caba azt a „luxust” is megengedte magának, hogy újoncot avasson Fekete révén. A nyolcból a végére ugyan hat – 32–26 – maradt, de ez már nem számított.
A Székelyudvarhelyi KC, ha egy napra is, de a bajnoki tabella élére állt két győzelmével. Az elsőséget nagyban köszönheti a HC Vasluinak is, amely hatalmas meglepetésre legyőzte a tavalyi finalista Bukaresti CSM-t.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.