2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Régóta várt beruházás Gyilkostón

2009-ben abbamaradt munkálatokat folytatna Gyergyó­szent­miklós önkormányzata Gyil­kostó üdülőtelepen: a víz- és szennyvízhálózat építése régóta megoldásra váró probléma. A kivitelezési szerződést aláírták, a munkálatokat 24 hónap alatt kell elvégezze a nyertes cég.

2009-ben abbamaradt munkálatok folytatására nyert támogatást az önkormányzat a kormánytól pályázat révén. A 15,9 millió lejes beruházás munkálatainak elvégzésére múlt héten írta alá a kivitelezési szerződést Nagy Zoltán polgármester egy brassói székhelyű cég vezetőjével, így hamarosan elkezdődhet a kivitelezés. A fejlesztés során vízbefogó/vízkezelő és szennyvíztisztító telep épül, a meglévő vízhálózat 1,75 kilométer hosszúságban, a szennyvízhálózat 2,26 kilométeren épül ki.

A beruházás annál is inkább fontos, mert az üdülőtelep infrastruktúrájának fejlesztésétől a turizmus fellendülése várható. A korszerű víz- és szennyvízhálózat kiépítésével megfelelő körülményeket biztosítunk az ide látogató turisták számára – áll a gyergyószentmiklósi önkormányzat közleményében.

A víz- és szennyvíztisztító rendszer építését illetően 2008-ban kezdődött el a beruházás a turisztikai minisztérium finanszírozásával; a többletmunkák és azok költségei miatt azonban leállt a kivitelezés, és felbontották a szerződést. 2016-ban új tervek készültek szakvélemény alapján, a megnyert pályázat és az aláírt kivitelezési szerződés értelmében folytatódhat az abbamaradt közműfejlesztés.

Kapcsolódó cikkek:

14,346RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb