Regisztrálta a választási jeleket a BEC

48

A központi választási bizottság (BEC) 126 párt, választási szövetség és kisebbségi szervezet elnevezését és választási jelét iktatta, közöttük az RMDSZ-ét, a tulipánt, a MPP-ét, a fenyőt és az EMNP-ét, a csillagot. A BEC-nél az „MPP–EMNP” nevű, a fenyőt és csillagot is tartalmazó választási szövetség jelét is iktatták.
A helyhatósági választási törvény szerint települési vagy megyei választási szövetségeket pártok vagy pártszövetségek hozhatnak létre. Az RMDSZ ezt úgy értelmezte, hogy a kisebbségi szervezetek csak a saját megnevezésük és logójuk alatt indulhatnak, ezért elzárkózott koalíciós jelöltlisták kialakításától. Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke korábban közös választási párt létrehozását javasolta az RMDSZ-nek, amely a nyári önkormányzati és az őszi parlamenti választásokon is megteremtené a lehetőséget a közös indulásra, ezt azonban az RMDSZ elhárította. Az MPP elnöksége úgy döntött, „versenybe száll, ahol lehetséges, és együttműködik, ahol szükséges” az RMDSZ-szel a Szövetséggel kötött keretmegállapodása alapján.
A polgáriak és a néppártosok BEC-nél bejegyzett közös választási jele mégis arra utal, lehetnek olyan települések, ahol a két kisebb párt közös jelölteket támogat.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek