Régi-új helyi beszállító hozza a kiflit

Minőségi péktermékek tízezer gyereknek

1 605

Ezentúl Csíkszereda, Székelyud­varhely és három gyergyószéki község iskoláiba is a Harmopan Rt. szállítja a tej-kifli program keretében a kiflit. A Hargita megyei önkormányzat és a csík­szeredai székhelyű cég képviselői tegnapi sajtótájékoztatójukon írták alá az erről szóló szerződést.

Három szerződést sikerült felbontani az ominózus tordai céggel. Megkínlódtak érte Fotó: László F. Csaba

Miközben Borboly Csaba megyeitanács-elnök és Albert László, a Harmopan Rt. ügyvezető igazgatója aláírták a szerződést, Kardalus Zsolt, a tej-kifli program felelőse elmondta: mintegy tízezer gyermek juthat a korábbinál lényegesen frissebb kiflihez. A három gyergyószéki községbe – Gyergyóditróba, Gyer­gyóremetére és Gyergyó­szár­hegyre – mintegy 77 ezre lej értékben szállít kiflit a Harmopan Rt., Csíkszereda esetében 213 ezer lej, Székelyudvarhely esetében pedig 189 ezer lej a most megkötött szerződés értéke.
Újságírói kérdésre Kardalus Zsolt elmondta: a szolgáltatás minőségével közelégedetlenséget kiváltó tordai céggel még 18 szerződése él a megyei önkormányzatnak, Gyer­gyó­szentmiklós város kivételével ezek kisebb községeket érintenek. A megyei önkormányzat összesen 27 szerződést kötött egyébként a négy beszállító vállalattal.

Közösségi fellépésre volt szükség a váltáshoz
Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke ugyanakkor emlékeztetett: többéves „kínlódás” után tudott csak a megyeháza szerződést bontani a gyenge minőségű szolgáltatást nyújtó tordai vállalattal. Hozzáfűzte: ehhez kellett a felelős oktatási intézményvezetők és a szülők segítsége is. Mint fogalmazott: a Facebook közösségi oldalon érkezett panaszoknak is köszönhető, hogy kellő mennyiségű bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy a megye szerződést tudjon bontani. A jelenlegi jogszabályok ugyanis a beszállítóknak kedveznek, megfelelő bizonyítékok híján képtelenség szerződést bontani velük, úgy, hogy később a bíróságok ne a cégeknek adjanak igazat.
Bizonyítani is tudni kell
Ferencz-Salamon Alpár iskolaigazgató és megyei önkormányzati képviselő ugyanakkor ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy azokban az iskolákban, ahol még mindig a kétes minőségű árut szállító cég hozza a kiflit, jelezzék és megfelelően dokumentálják a hiányosságokat, erre ugyanis szükség van a későbbi szerződésbontáshoz.
A rossz minőségű árut egyszerűen nem kell átvenniük az iskolaigazgatóknak, illetve olyan dokumentumot se írjanak alá, amelyben elsőosztályúnak ismerik el a leszállított élelmiszereket. Hozzáfűzte: a minőségi követelményeket ismerik az igazgatók, így viszonylag könnyű kiszúrni, ha a termék nem felel meg az előírásoknak.
Albert László ugyanakkor úgy nyilatkozott: örül neki, hogy ismét jelentősebb mennyiségű friss kiflit szállíthat cége a megyének, ugyanis korábban a minőségből nem akartak engedni, és ezért nem ígértek alá a konkurencia árajánlatának.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek