Régi és új helyszíneken dolgoznak

66

Csíkszeredában a Kőbánya, Ifjúság és Zsögödi Nagy Imre utcák tavaly elkezdett felújítása mellett idén a jelenleg makadám borítású Kicsimező utcába is új útburkolat kerül – tudtuk meg Szőke Domokos alpolgármestertől. Emellett a felújításhoz szükséges megvalósíthatósági tanulmány elkészítésébe kezd az önkormányzat a Kossuth Lajos és Hargita utca, valamint a Temesvári sugárút és a Nagyrét utcák korszerűsítésére.

Az önkormányzat tavaly elindított beruházása folytatódik tavasszal a Kőbánya és az Ifjúsági utcában, utóbbi helyszínen már csak a kopóréteg lefektetése van hátra, de folytatja a kivitelezéssel megbízott cég a munkálatokat a Zsögödi Nagy Imre utcában is.
– A kivitelező mindhárom helyszínen be kell fejezze idén a munkálatokat, különösen érvényes ez a Zsögödi Nagy Imre utcára – hangsúlyozta Szőke Domokos.
Az alpolgármester szerint idén nagyobb beruházás végrehajtásához szeretne az önkormányzat uniós forrást lehívni, ezért megvalósíthatósági tanulmányt készíttet a Kossuth Lajos és a Hargita utca, illetve a Temesvári sugárút és a Nagy Rét utca felújítására.
– A Kossuth Lajos utca felújításával együtt jár az új forgalmi rend kialakítása, ez a városfejlesztési stratégiában és mobilitási tervben is benne van, korábban már beszéltünk tehát róla. Legalább három, a forgalom átszervezésére irányuló javaslatot szeretnénk kapni, erre is írunk ki közbeszerzési eljárást. Természetesen, a végleges forma elfogadása előtt lakossági fórumot és más jellegű egyeztetéseket szervezünk – részletezte az alpolgármester.
Szőke Domokos szerint az új forgalmi rend újra kell gondolja a városközpont egyik fő utcájának gyalogos-, biciklis- és gépjárműforgalmát.
A város polgármesteri hivatalának tervei szerint idén megújul és rendes aszfaltréteget kap a Kicsimező utca, a felújításhoz szükséges megvalósíthatósági tanulmány elkészült és a közbeszerzési eljárást a következőkben hirdeti meg a hivatal, Szőke Domokos azt szeretné, ha még idén befejeződnének az utcában a munkálatok.
A megyeszékhely két városré­szében, a Sadoveanu utca 33. szám alatt és a Pacsirta sétányon található belső udvarokat is felújítja idén az önkormányzat, a Gál Sándor utcai parkoló esedékes felújítására megvalósíthatósági tanulmány készül, a munkálatok tervezésére és lebonyolítására is idén kötnek szerződést.
– Tavasszal szerződést kötünk, és elkezdődhetnek a felújítási munkálatok a Kalász lakótelepen is – tette hozzá az alpolgármester.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek