2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

Régen ellen játszanak

A Román Labdarúgó Szövetség hétfői Végrehajtó Bizottsági ülésén döntöttek több fontos, Hargita megyei csapatokat is érintő változásokról. Tegnap pedig közzétették a Románia-kupa első selejtezőkörének párosításait is. A harmadik ligás FK Csíkszereda nem játszik, ellenben a megyei kupagyőztes Székelykeresztúri Egyesüléssel. Hazai pályán Szász­régen ellen játszanak.

Harmadik ligás ellenfelet kapott a megyei kupagyőztes Keresztúr Fotó: Sinka-Király Levente
Harmadik ligás ellenfelet kapott a megyei kupagyőztes Keresztúr Fotó: Sinka-Király Levente

[dropcap]K[/dropcap]isorsolták a labdarúgó Románia-kupa első selejtezőkörének párosításait.
A Román Labdarúgó Szövetség a hétfő esti Végrehajtó Bizottsági ülést követően tegnap már közzé is tette, hogy a Hargita megyei szakasz győztese a Székelykeresztúri Egyesülés a harmadik liga 5-ös csoportjának nyolcadik helyén végző Szászrégeni Lendülettel veszi fel a harcot a továbbjutásért.
A találkozót Székelykeresztúron rendezik július 15-én 17.30-tól. A továbbjutás sorsa egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidő alatt nem születik döntés, akkor hosszabbítás, majd büntetőpárbaj következik.
Az első körben 37 mérkőzést rendeznek, a nyertesek továbbjutnak a második körbe. Itt a továbbjutó 37 csapathoz öt harmadik ligás együttest sorolnak be. Nem lehet tudni milyen elv alapján, de a jelenlegi állás szerint nem valószínű, hogy az FK Csíkszereda pályára kell lépjen. A második kört július 29-én rendezik. A harmadik körben viszont biztosan ott lesz az FK, amelyet augusztus 12-én rendeznek.

Lehet nevezni
Elkezdődtek a benevezések a 2015/16-os megyei, illetve körzeti bajnokságokba. A Hargita Megyei Labdarúgó Egyesületnél (HMLE) augusztus 7-ig kell jelezni írásban a részvételi szándékot.
A HMLE legutóbbi gyűlésén hitelesítette a román labdarúgó 4., 5., 6. és 7. Liga Hargita megyei csoportjainak végeredményét. Az elmúlt idényben 12 csapatos volt a Hargita megyei 4. Liga, a bajnokságot a Székelyudvarhelyi FC nyerte, amely végül az osztályozón feljutott a harmadik ligába. A Gyi­mesfelsőlo­ki SE visszalépett, a további tíz csapatnak pedig a következő idényben is joga van az induláshoz. A jelen állás szerint az FK Csík­szereda II. csapata, a Csíkkarcfalvi Hargita, a Homoródalmási Ho­mo­ród, a Gyergyószentmiklósi Jö­vő, a Székelyudvarhelyi Roseal, a Székelykeresztúri Egyesülés, a Szép­vízi MŰ, a Csíkszentsimoni Sze­fite, a Maroshévízi Tudomány és a Madéfalvi MIK alkotja a megyei bajnokság gerincét. A körzetiből három csapat jutott fel: a Far­kaslaki SE (Udvarhely körzet), a Csík­szentgyörgyi Fiság (Csík körzet) és a Gyergyótölgyesi SE (Gyer­gyó körzet).

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,338RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb