REFLEX4

16

Ma rajtol a REFLEX4 Nemzetközi Színházi Fesztivál, amely a sárga szín bűvöletében
mintegy két hétig zajlik Sepsiszentgyörgyön. A rendezvénysor egyik előadását, a Kolozsvári Állami Magyar Színház Rosmersholm című produkcióját Csíkszeredában játsszák.

A Reflex Nemzetközi Színházi Fesztivál idei kiadása olyan előadásokat lát vendégül, amelyek a színház magasabb (vagy mélyebb), láthatatlan dimenzióival kommunikálnak, túllépve etnikai, nemzeti, szociális és politikai szférákon – adták hírül a szervezők.
A REFLEX4 nyitóeseménye a flamen-
cotáncok egyik világhírű képviselője, Farruquito előadása lesz, ennek bemutatója a London Royal Festival Hallban volt, és az azonnali sikert követve világkörüli útra indult, fellépett vele Madrid és Barcelona mellett Franciaországban és Japánban. Kelet-Európában most mutatkozik be először Farruquito, akinek a családjában a flamenco generációról generációra szálló örökség.
A She She Pop Európa-szerte ismert és elismert német performansz csoport, amely esztétikájában szívesen használja a popkultúra és egyéb műfajok (szappanopera, valóságshow, ponyvaregény) eszköztárát. TAVASZI ÁLDOZAT bemutatja a She She Pop és édesanyáik című performanszuk – Sztravinszkij korszakalkotó balettjét ürügyként használva – két világszemlélet (tradíció és modernitás) és két generáció (anyák és lányok) képét exponálja ugyanarra a felületre, a közös és a markánsan eltérő vonásokat keresve egy újrafogalmazott rítus reményében.
A Song of the Goat színház Songs of Lear című produkcióját háromszor tekinthetik meg a nézők a fesztiválon. A társulat folyamatosan fejlődő, tréningeken és próbafolyamatokon alapuló laboratóriumként működik, új formákkal, alkotói technikákkal és előadásnyelvezetekkel kísérletezve. Songs of Lear című előadásukban a drámai energia a zene, az erőteljes gesztusrendszer és a költői szöveg szabad találkozásából jön létre.
A Piatra Neamț-i Tineretului Színház Wolfgang című előadásának kiindulópontja Natasha Kampusch, egy pincében nyolc éven keresztül fogva tartott lány igaz története, amelyet kibontva Radu Afrim megfogalmazza véleményét a bezártságról, az emberi törékenységről és kiszolgáltatottságról. Yannis Mavristakis szövege a rendező szokatlan látásmódjával találkozva izzó színpadi történés alapanyagává válik, amely a mai társadalomban élő ember határállapotait és őrületét idézi meg.
A helyi színházak előadásainak címe: Alice, Lift, illetve Romániai napló. Sepsiszentgyörgy.
A Kolozsvári Állami Magyar Színház Rosmersholm című előadása az elmúlt évad egyik legfontosabb előadása országos szinten. Andriy Zholdak rendezésében rendkívül intenzív színészi játékkal és érzékileg felfokozott vizualitással találkozik a néző. A Rosmersholm helyszíne a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Háza.
A REFLEX4 előadásaira a belépőjegyek nagy része elfogyott – közlik a szervezők, a még el nem adott helyekkel kapcsolatos információkat a fesztivál központi jegyirodájában, illetve a www.biletmaster.ro weboldalon kaphatnak a nézők.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.