Régi-új megyei elnökség készül fel a választásokra

58

Tisztújító küldöttgyűlést tartott Csíkszeredában február 29-én a Magyar Polgári Párt (MPP) Hargita megyei szervezete. A küldöttek döntése értelmében Salamon Zoltán folytathatja a munkát a megyei szervezet élén, az alelnöki teendőket a továbbiakban is Szakál Csaba látja el.

mpp

Régi-új elnökséggel működik az MPP megyei szervezete, a hétfőn tartott tisztújító küldöttgyűlés e tekintetben nem hozott lényeges újdonságot. A párt Hargita megyei platformját Salamon Zoltán vezeti, az alelnök Szakál Csaba. A megyei elnökség tagjainak megválasztásakor a széki szempontok voltak mérvadók, így Gyergyószékről Czink Attilát, Csíkszékről dr. Váncsa Gábort, Udvarhelyszékről Kiss Attilát bízták meg a terület képviseletével. A teljes körű tisztújítás alkalmával a párt alapszabályzata értelmében Megyei Etikai Bizottságot is választottak a küldöttek. Ennek összeállításánál szintén a széki szempontokat vették figyelembe, Csíkszékről Albert Tibor, Udvarhelyszékről Thamó Csaba, Gyergyószékről pedig Kovács László kapott bizalmat.
A megválasztott tisztségvise­lők mandátuma két évre szól, a küldöttgyűlésen a megyében tevékenykedő 31 helyi szervezet küldöttei vettek részt.
Az újraválasztott elnök megköszönte a bizalmat, ugyanakkor a választásokra való felkészülés szempontjából is biztatónak nevezte, hogy mandátuma alatt, ha nem is látványosan, de sikerült növelni a helyi szervezetek számát. Salamon Zoltán kijelölte a következő időszak feladatait, megismételve: eddig biztosan mintegy 30-35 közigazgatási egység esetében jelenthető ki, hogy az MPP önállóan méretkezik meg a június 5-i helyhatósági választásokon, az esetek többségében önálló polgármesterjelöltet is állít.
Az MPP Hargita megyei tanácsosi listájának összeállításakor a széki szempontok mellett azokat a régiókat részesítik előnyben, ahonnan a legtöbb szavazat érkezett az előző választások alkalmával. Legfontosabb az MPP pozícióinak megerősítése, minden helyi koalíciós ajánlatot e szempont figyelembevételével értékelnek majd – szögezte le Salamon.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.