Rászorulóknak segítenek – Várják a közösség adományait

A kevés is lehet minden. Április 5-ig lehet adakozni

Húsvéti adománygyűjtést hirdetett meg a Gyergyócsomafalvi Szociális Központ. A közösség segítségével olyan családoknak szeretnék szebbé tenni az ünnepet, akik nehéz körülmények között élnek.

A kevés is lehet minden. Április 5-ig lehet adakozni

Segítsünk! A kevés is lehet valaki számára a minden – ezzel a felhívással fordult a közösséghez a Gyergyócsomafalvi Szociális Központ, amely adományokat gyűjt rászoruló családok, egyedülálló személyek részére. A Hargita Népe kérdésére a központban elmondták, egy csoportos beszélgetés során adódott az ötlet, hogy így segíthetnék a falu rászorulóit.
Nemrég önkénteseket tobo­roz­tak azért, hogy a szociális központ minél több hatékony tevékenységet folytathasson, igen színes csapat gyűlt össze, mely pedagógusok, egészségügyben, adminisztrációban aktívan dolgozó és nyugdíjas személyekből áll, valamint fiatalokból, akik jelentkezését nagy örömmel fogadták a kezdeményezők. Az önkéntescsoporttal a lehetséges tevékenységekről beszélgetve jött a gyűjtés ötlete, hiszen mindenki ismer olyan családokat, ahol segítségre van szükség. Az ünnepre készülve, szeretnénk megajándékozni ezeket a családokat. Adományokat elsősorban a csomafalvi magánszemélyektől vagy cégektől várnak, főleg tartós élelmiszert, tisztítószert, könyveket, játékokat, ruhaneműt. A tervek szerint, ötven családnak juttatnak majd csomagot, életkort, igényeket figyelembe véve osztják majd szét mindazt, ami összegyűl. A kezdeményezés meghirdetése óta eltelt néhány nap alatt már gyűlt adomány, ruhaneműt, élelmiszert, játékokat, könyveket, lakástextíliákat, háztartási kellékeket vittek a központba a csomafalviak. A gyűjtés április ötödikéig tart, a felajánlásokat minden hétfőn és szerdán 9 és 15 óra között fogadják a szociális központban.

HN-információ