Rászorulóknak gyűjtenek

72

Az adventi élelmiszergyűjtések sikerén felbuzdulva húsvéti adománygyűjtést szervez Gyer­gyó­szentmiklós Polgármesteri Hivatalának szociális osztálya.

Már négy alkalommal szervezték meg Gyer­gyó­szentmiklóson az Együtt Egymásért, Szent­mik­lósiakért nevet viselő programot, amelynek során az adventi időszakban tartós élelmiszert gyűjtöttek, majd rászoruló családokhoz juttatták el a csomagokat. – Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen felhívnak, megkeresnek, adományokat ajánlanak fel év közben is, de különösen a húsvétot megelőző hetekben – mondta Fórika Krisztina, a városháza szóvivője. Ezért döntöttek úgy, hogy a húsvétot megelőzően is meghirdetik a gyűjtést.
Ezúttal azonban nem áll rendelkezésre több hét: csupán néhány napig lehet adakozni. Holnap 10 óráig fogadják az élelmiszereket a szociális osztály Kárpátok utcai székhelyén. A szóvivő megjegyezte, bármilyen csekély felajánlást szívesen fogadnak. A csomagokat hétfőn és kedden viszik el azokhoz, akiknek leginkább szüksége van rá, a szociális osztály nyilvántartásában sok ilyen család szerepel.

Nagy Levente

A cikk a Hargita Népe március 22-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek