Rangos verseny Székelyudvarhelyen

128

Elkezdődtek az asztalitenisz AmaTur küzdelmei Hargita megyében is, az elmúlt hétvégén Székelyudvarhely adott otthont egy A kategóriás tornának. A FitFeel-kupán megdőlt a tavalyi részvételi rekord.

Az év első napjaiban kezdődtek el országszerte az asztalitenisz AmaTur küzdelmei. A kezdő és haladó amatőr asztaliteniszezők számára kiírt országos sorozat első Hargita megyei versenyére a hétvégén Szé­kelyudvarhelyen került sor, a küzdelmek három kategóriában zajlottak.
A tavaly is az egyik legrangosabb megyei AmaTur versenynek számított a FitFeel-kupa, akkor százhatvan asztaliteniszező küzdött, idén viszont megdőlt a részvételi rekord: 161 sportoló állt az asztalok mellett. A viadalra a Hargita megyei sportolókon kívül Brasó, Kovászna, Bákó, Fehér, Maros, Suceava, Szeben, Beszterce, Kolozs, Ploiești, Vrancea és Botoșani megyéből, illetve Bukarestből, valamint egy személy Németországból érkezett.
A kezdők kategóriájában a
brassói Marin Floricel nyert
a fogarasi Tănase Ștefan előtt, a har­madik hel yen a gyergyóújfalvi Csí­ki Szabolcs és a fogarasi Malene Petru zárt. Az amatőrök versenyét a kézdivásárhelyi Finna Gábor nyerte, aki a döntőben a dicsőszentmártoni Ferencz Valentin ellen diadalmaskodott, a harmadik helyen két csíkszeredai, Imecs Attila és Orosz Attila zárt.
A nyílt versenyt a foksányi Corcoz Costin nyerte a bukaresti Durdun George előtt, a harmadik helyen pedig a besztercei Nistor Dorel és a sellemberki Temelie Dragoș végzett, a legerősebb kategóriában a legjobb Hargita megyei sportolónak a székelyudvarhelyi Zakariás Szabolcs bizonyult, aki a kilencedik lett.
A megyében a következő Ama­Tur viadalnak Gyergyó­szár­hegy ad otthont, a Bástya-kupa B kategóriás versenynek számít, a január 27-én sorra kerülő versenyt nyílt, elite, haladó és kezdő csoportoknak hirdették meg, nevezni január 25-ig lehet. Érdeklődni Györffy Zsoltnál a 0728–319277-es telefonszámon lehet.

Kopacz Gyula

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.