Rangos torna Székelyudvarhelyen

Négy kategóriában álltak asztalhoz

187

A hagyományokhoz híven Szé­kely­udvarhelyen rendezték idén is a megyében az első, az országos AmaTur sorozatba számító asztalitenisz-tornát. Az A besorolású viadalon két nap alatt négy kategóriában álltak asztalhoz a sportolók, többnyire amatőrök, ám elindultak az ISK-FSK Székelyudvarhely profi versenyzői is.

Simon Csaba (jobbról) profikat is legyőzve nyerte az elite kategóriát

Immár megszokott, hogy a megyében az év első, az országos AmaTur sorozatba számító asztalitenisz-tornájának Székely­udvarhely ad otthont, ez idén sem történt másképp. A Fit.Feel-kupa küzdelmeit szombaton és vasárnap tartották, a székelyudvarhelyi torna A kategóriájú versenynek számított az AmaTur kiírásban. Négy kategóriában összesen kétszáznyolcan versenyeztek, a Hargita megyeiek mellett érkeztek még sportolók Fehér, Szeben, Kovászna, Brassó, Maros, Argeș, Bákó, Iași, Brăila, Neamț, Vrancea és Beszterce-Naszód megyéből, valamint Bukarestből is.
Szombaton reggel a haladók kategóriájában nevezők kezdték meg elsőként a szereplést. A hetvenkét főt felvonultató kategóriában csíkszeredai döntő volt, amelyet Tamás Szilárd nyert meg Kovács Istvánnal szemben. A harmadik helyen a nagyenyedi Fülöp Attila és a homoródszentpáli Páll József Attila végzett.
Szombaton délután a nyílt kategóriában is elkezdődtek a küzdelmek, a hatvanfős mezőnyben a győzelmet a sepsiszentgyörgyi Márton András szerezte meg, aki a döntőben a szászrégeni Cuesdean Rarest győzte le. A harmadik helyen a brassói Stefan Patrick és a segesvári Tipser Gabriel zárt. A Hargita megyei sportolók közül a legjobb helyen a maroshévízi Barabás Sándor és a csíkszeredai Lakatos Zsolt végzett, mindketten az 5-8. helyezettek csoportjában zártak.
Vasárnap reggel elsőként a kezdők álltak asztalhoz, a harmincnégy fős mezőnyben két székelyudvarhelyi harcolt az elsőségért. A döntőt végül Kiss Bence húzta be Tőkés Szabolcs ellen, a harmadik helyen a szintén székelyudvarhelyi Sebők Márton és a szentivánlaborfalvi Bordás László végzett.
Vasárnap délelőtt az elite kategória is elkezdte a küzdelmeket, a negyvenkét fős mezőnyben indultak az ISK-FSK Székelyudvarhely sportolói is, és noha többen is azt várták, hogy a „profik” rávernek az amatőrökre, nem így történt. A döntőt a marosvásárhelyi Simon Csaba nyerte a brassói Roman Iulian előtt, a harmadik helyen az ISK-FSK sportolója, Jenei Barnabás és a focșani-i Corcoz Costin zárt. Az ISK-FSK játékosai közül Tamás Szabolcs az 5-8. helyen zárt, Sánduly Levente és Mózes Gyula a 9-16., Vetésy Norbert a 25-28., Bándi Tamás a 29-35., míg Mózes Botond a 36-42. csoportban végzett. A kategóriában indult a székelyudvarhelyi, de jelenleg a Kolozsvári Politehnicánál igazolt Kaloz Anita is, aki az 5-8. helyezettek csoportjában zárt.
– Azzal, hogy profi sportolók is indultak a Fit.Feel-kupán, a torna színvonala eléggé magas volt. Több ifjúsági, de felnőtt profi játékos is részt vett a tornán, hiszen a hazai szakszövetség számukra nem túl sok versenyzési lehetőséget teremt, így ők egy remek felkészülési lehetőségként tekintettek a Fit.Feel-kupára. Mi pedig örültünk, mert így sokkal több szoros és látványos mérkőzés volt – nyilatkozta lapunknak Tókos Pál. A torna technikai szervezője hozzátette, a jelenlegi hazai top százas ranglistán szereplő sportolók közül többen is játszottak a hétvégi tornán. – Az AmaTur sorozatban több olyan játékos is van, akik egykor profiként küzdöttek az asztaloknál. Az elite kategóriában a döntőt két ilyen sportoló vívta, végül szoros küzdelemben Simon Csaba 3–2-re nyert Roman Iulian előtt, jelenleg ők az országos AmaTur sorozatban is a legjobb tíz között vannak – tette hozzá Tókos. Érdekesség, hogy a kieséses szakaszban Simon Csaba ütötte ki az ISK-FSK-s Tamás Szabolcsot és Jenei Barnabást is.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek