2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Rangadóval kezd az FK

Rögtön az első fordulóban a tavalyelőtti bajnokot és egyben a tavalyi bronzérmest fogadja az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó-csapata a román bajnokság első fordulójában. A jó szezonrajt sokat számítana. A Dévai Autobergamo elleni mérkőzés egyben egy erőfelmérő is, hogy mire lehet számítani a csapattól az idén.

Rangadó, de lehet, hogy csak nevében Fotó: Lőrincz Csaba
Rangadó, de lehet, hogy csak nevében Fotó: Lőrincz Csaba

[dropcap]B[/dropcap]ajnoki rangadóval kezdődik a román teremlabdarúgó-bajnokság, hiszen a tavalyi ezüstérmes FK Székelyudvarhely a bronzérmes Dévai Autobergamót fogadja ma este 18 órától az udvarhelyi sportcsarnokban. Jakab Zoltán, az FK szakvezetője valószínű könnyebb kezdésre számított a sorsolás előtt, de ezzel a feladattal kell megbirkózzon. A felkészülési meccseken remekelt az FK – többek közt legyőzte a címvédő Marosvásárhelyt –, még úgy is, hogy két alapemberét, Mihály Zoltánt és Mánya Szabolcsot elveszítette a csapat. A sors pikantériája, hogy utóbbi épp az aktuális ellenfélhez igazolt. Erre szükségük is volt a Hunyad megyeieknek, hiszen ők a három legfontosabb játékosukat veszítették el, a Iancu–Florin Matei–Lupu trió révén. A távozók mellett a hazai oldalon nem léphet pályára Silion Petru, míg a túloldalon Sergiu Tacot. Mindketten eltiltásukat töltik.
Az FK edzője, Jakab Zoltán bizakodva várja a mai mérkőzést: „Ami a felkészülésünket illeti, elvégeztünk mindent, amit elterveztünk, két tornán is szerepeltünk, így sikeresnek mondható az idényre való ráhangolás. A Déva szerintem gyengébb erőt képvisel, mint tavaly, ez látszott a Szuperkupa-döntőn is. Kiegyensúlyozott kemény csatát várok, ahol valószínűleg érezhető lesz az idény eleji forma”.
A találkozót a Digi Sport 2 élőben közvetíti, amelyre a belépők 9, illetve 6 lejbe kerülnek.

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb