Rangadót nyertek

58

Nem várt fölénnyel, 58 pontos különbséggel nyert a hazai férfikosárlabda 1. Liga 7. fordulójában a VSK Csíkszereda csapata. A sikernek köszönhetően a csíki gárda harmadik a második csoportban, két hét múlva a második helyezettet fogadja.

Forreiter huszonnyolc ponttal járult hozzá a csíki sikerhez Fotó: László Róbert
Forreiter huszonnyolc ponttal járult hozzá a csíki sikerhez Fotó: László Róbert

Rangadóként kezelte a VSK Csíkszereda csapata a hazai férfikosárlabda 1. Liga 7. fordulójának mérkőzését, ám az Energia Târgu Jiu az energiát otthon felejtette. Az Erőss Zsolt Arénában játszott mérkőzés előtt a csíkiak a negyedik helyen álltak, míg az Energia a harmadik volt, ám a péntek délutáni meccset követően helyet cserélt a két csapat a tabellán.
Lászlófy Botond tanítványai remekül kezdtek, és már az első negyed végére tizenegy pontos előnyre tettek szert, ezt a második negyedórában tizenhattal növelték. A nagyszünet után a vendégek energiája teljesen elfogyott, a harmadik negyedben mindössze nyolc pontot szereztek, míg a házigazdák újra húsz fölé jutottak. Az utolsó negyedben sem sikerült az Energiának közelebb kerülnie a VSK-hoz, a csíkiak harminc pontot szereztek, míg a vendégek alig lépték túl a tízet. A végére a VSK száz pont fölé jutott, a vendégek pedig ötvenet értek el, így a csíkiak könnyedén nyerték az Energia elleni találkozót.
A VSK december 6-án újra hazai közönség előtt játszik, a csíkiak a 8. fordulóban a CSM Ploieşti-et fogadják, a prahovai gárda 11 ponttal jelenleg a második a 2. csoportban a 12 pontos CSU Ştiinţa Bukarest mögött, míg Lászlófy Botond csapata szintén 11 ponttal jelenleg a harmadik.
Eredmény: VSK Csíkszereda – Energia Târgu Jiu II. 108:50 (28:17, 28:12, 22:8, 30:13). A csíki pontszerzők: Forreiter 28 (2 x 3), Deák-Szép 21, Vita 17 (2 x 3), Elek 13 (1 x 3), Lokodi 12 (2 x 3), Héjas 6, Sinka 5 (1 x 3), Nagy 4 (1 x 3), Puskás 2.
Az országos utánpótlás-bajnokságban a VSK Csíkszereda U14-es fiúcsapata idegenben lépett pályára, és vereséget szenvedett, míg a lányoknál a KSE Gyergyószentmiklós egy meccset hazai, egyet pedig idegen környezetben nyert meg, utóbbit éppen Csíkszeredában a VSK ellen.
Eredmények: fiúk: U14: CSU Brassó – VSK Csíkszereda 56:47. Lányok: U14: KSE Gyergyószentmiklós – Marosvásárhelyi Sirius 61:59; U16: VSK Csíkszereda – KSE Gyergyószentmiklós 51:70 (12:18, 11:13, 9:16, 19:23).
A csíki pontszerzők: Orosz Anita 15, Ráduly Noémi 15, Dézsy Rebeka Réka 10, Nagy Boróka 3, Szabó Dorottya 3, Bodó Johanna 3, Tiboldi Zselyke 2.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek