2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Rangadót nyert a címvédő

Két csapatnak sikerült idegenben győznie a labdarúgó 1. Liga pénteken kezdődött és hétfőn este véget ért 13. fordulójában: a Sepsi OSK sikerével megerősítette negyedik helyét, míg az Universitatea Craiova a három pontnak, no meg a FCSB vereségének köszönhetően visszaszerezte az első helyet. A fővárosiak egyébként Kolozsváron szenvedtek vereséget, a címvédő pedig a héten be is érheti legyőzöttjét.


Sűrű program előtt állnak az 1. ligás labdarúgóklubok, hiszen kevesebb mint tíz nap alatt három fordulót is rendeznek a pontvadászatban. Az év végi hajrá első, a bajnokság 13. fordulója pénteken kezdődött és hétfőn zárult, tegnaptól péntekig zajlik a 14., szombattól keddig pedig a 15. forduló meccseit játsszák. A hajrának volt és még lesz néhány izgalmas meccse.

A 13. forduló első meccsén némi meglepetésre idegenben szerzett pontot az Astra, majd az alsóházi rangadót a Dinamo nyerte, amely a győzelmének köszönhetően három helyet javítva immár a középmezőny tagja. Azt azonban tudni kell, hogy a középmezőny képlékeny, hiszen a 6. és 13. helyezett között mindössze négy pont a távolság, így a következő két fordulóban nagyot lehet javítani, de nagyot lehet bukni is.

Szombaton magabiztos játékkal Medgyesen nyert a Sepsi OSK, a háromszékiek így továbbra is tartják negyedik helyüket, előnyüket az ötödik Academicával szemben mindössze jobb gólarányuknak köszönhetik, amely a sereghajtó FC Argeș ellen győzött. A sepsiszentgyörgyi és clinceni-i gárda előnye hat pont a hatodik helyezett Viitorullal, míg hátránya négy pont a címvédővel szemben. A Kolozsvári CFR Deac és Costache találataival győzte le a FCSB-t, amely elvesztette első helyét a tabellán, miután az Universitatea Craiova Aradon félóra alatt lezárta az UTA elleni küzdelmet. A nagyszebeniek küzdelmes meccsen győzték le és érték be a tabellán az FC Voluntari-t, míg a koronavírusból gyógyulófélben lévő Viitorul idegenben szerzett egy pontot, és meg is előzte a tabellán az UTA-t.

A 14. forduló tegnap este két mérkőzéssel elrajtolt, ezek lapzártánk után értek véget. Ma a háromszéki szurkolók a Poli Iași-nak drukkolnak a moldvaiak hazai, Academica elleni meccsén, hiszen egy Poli-siker esetén lépéselőnybe kerülhetnek a háromszékiek, ám ehhez még az is kell, hogy a Sepsi OSK holnap legyőzze az UTA-t. A forduló utolsó két meccse izgalmasnak ígérkezik, holnap este a Dinamo a címvédő Kolozsvári CFR-t fogadja, míg pénteken az első két helyezett közötti rangadó igazi focicsemege lesz. A CFR–Craiova–FCSB triónak egyáltalán nem lesz könnyű az év végi hajrá, hiszen a 15., az alapszakasz idei utolsó fordulójában a fővárosiak a Sepsi OSK-t, míg Kolozsváron a címvédő az oltyánokat fogadja.

Még nincs döntés

Két, korábban elnapolt találkozót is pótoltak a napokban a labdarúgó 2. Ligában, amelyben a Ripensia érdekelt volt. A temesváriak Kolozsváron kikaptak az Universitateától, de hazai környezetben legyőzték a Konstancai Farult. Mind a kolozsváriak, mind a bánságiak javítottak helyezésükön, előbbi a 6., utóbbi a 15. helyig kúszott fel.

A Kolozsvári U – Farul találkozóról még nem döntött a szakszövetség. Mint megírtuk, a két csapat 11. fordulóbeli meccsét november 7-re írta ki a FRF, ám a kolozsváriak keretében több játékosnak is pozitív lett a koronavírus-tesztje, így elnapolták az összecsapást. A mérkőzés pótlását december 2-re írta ki a FRF, ám ezúttal a tengerpartiak keretében jeleztek több koronavírusos megbetegedést. A FRF szabályzata szerint amennyiben a mérkőzést másodszor sem lehet megrendezni, úgy az első halasztást kérő csapat zöldasztalnál elveszíti a találkozót. A kolozsváriak azzal vádolták a Farult, hogy nem akarták pótolni a meccset és közrejátszottak a helyi közegészségügyi igazgatósággal, amely nem engedélyezte a tengerpartiaknak, hogy elutazzanak a december eleji meccsre.HN-információ

Előző cikkMém és mím
Következő cikkAdorján visszatér Miskolcra

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb