Rangadót játszik az FK Csíkszereda

A győzelem a tét

66

Nagyon fontos mérkőzést játszik a hazai labdarúgó 3. Liga 23. fordulójában az FK csíkszereda, amely az I. csoport éllovasát, a Bákói Aerostart fogadja. Óriási a tétje a szombati mérkőzésnek az FK Csíkszereda számára, hiszen egy pontveszteség esetén a csíkiak lemaradhatnak a feljutásért vívott harcban.

Nagy téttel bíró mérkőzés előtt áll az FK Csíkszereda, amely a hazai labdarúgó 3. Liga 23. fordulójában a csoport éllovasát, a Bákói Aerostart látja vendégül. A szombat esti mérkőzésen a csíkiak a győzelemre hajtanak, hiszen pontveszteség esetén lemaradhatnak a feljutásért vívott harcban ellenfelük, valamint a Galaci Suporter Club Oțelullal szemben. A két csapat a 2017/2018-as idényben a 8. fordulóban találkozott, a tavaly október 13-i találkozót Bákóban az Aerostar 3–0-ra nyerte.
A klub honlapján az FK Csíkszereda legtapasztaltabb labdarúgója, Ilyés Róbert azt mondta, 200%-os teljesítményt kell nyújtson a csíki csapat. „A bajnokság legfontosabb mérkőzése következik, és mentálisan nagyon erősnek kell lennünk. Az a 11 játékos, aki pályára fog lépni, valamint a négy cserejátékos tudatában kell legyen annak, hogy mekkora a tét, hisz a klub sorsáról van szó” – mondta a 44 éves játékos. Hozzátette, ismerve a bákóiak játékstílusát, nehéz lesz az ellenfél térfelén labdát szerezni, mivel ők az egész bajnokságban egyfajta játékstílust alkalmaztak: az előre rúgott labdákból próbálnak építkezni. „Mi ezt a játékot nem tudjuk és nem is akarjuk játszani. Szép futballt akarunk játszani, és hátulról felépíteni a támadásokat. Reméljük, hogy egy jó játékkal megtudjuk verni őket” – nyilatkozta Ilyés Róbert.
Bajkó Barna csapatkapitány szerint is az Aerostar elleni találkozó lesz a tavaszi idény legfontosabb mérkőzése, ezért számít a szurkolók támogatására. „Nincs mit foglalkozni a múltbeli eredményekkel, nekünk most az a legfontosabb, hogy behúzzuk ezt a szombati meccset. Én nagyon bízom a fiúkban, látszik, hogy mindenki nagyon készül erre a meccsre. Nem kell túlpörögni sem ezt a rangadót, de teljesítményben mindenkinek fel kell nőnie a mérkőzés színvonalához” – mondta a csíki csapatkapitány.
Az FK Csíkszereda – Bákói Ae­rostar találkozó szombaton 17 órakor kezdődik. A Székelyudvarhelyi FC a 23. fordulóban játék nélkül jut a három ponthoz, mivel az Avântul Valea Mărului télen visszalépett a bajnokságból. A szintén feljutásért harcoló Galaci Suporter Club Oțe­lul a Kézdivásárhelyi KSE vendégeként játszik ugyancsak szombaton 17 órától.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.