2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Rangadót bukott az FK

A mérkőzés elején még vezetett, a szünetre viszont már döntetlen volt, míg a végén a vendégek örvendhettek az FK Székely­ud­var­hely – Dévai Autobergamo teremlabdarúgó-mérkőzésen. Az udvarhelyiek így bal lábbal indították a teremlabdarúgó bajnoki idényt. Az FK korábbi játékosa, Mánya, mesterhármassal tért vissza. Ennek sokan nem örvendtek.

A dévaiak taktikásabb játékkal rukkoltak elő Fotó: Sinka-Király Levente
A dévaiak taktikásabb játékkal rukkoltak elő Fotó: Sinka-Király Levente

[dropcap]Ú[/dropcap]gy néz ki, hogy a Dévai Autobergamo együttese könnyebben el tudta viselni a Iancu – Fl. Matei – Lupu trió távozását, mint az FK Székelyudvarhely a Mihály – Mánya páros eligazolását. Legalábbis ezt bizonyította a két csapat tegnap esti egymás elleni összecsapása a román teremlabdarúgó-bajnokság első fordulójában.
A Jakab Zoltán vezényelte udvarhelyi csapat az 5. percben ugyan vezetést szerzett, hazai pályán játszva, de a kivárásra játszó vendégek Cr. Matei révén hamar egyenlítettek. Ekkor még észbe kapott az FK, de fölényét nem tudta kihasználni. Sőt a 16. percben a tavaly még Udvarhelyen játszó Mánya már vezetést szerzett a Hunyad megyeieknek. Az FK kínlódott, az egyenlítés végül a szünet előtt pár másodperccel született.
A második félidőt rettenetesen kezdte az FK. Előbb Panzaru egy kontra után szerzett gólt, majd Cr. Matei egy szögletet követően. Ekkor még a hazaiak feljöhettek volna, de Szőcs László előbb a kapufát faragta, majd ziccert rontott. Hamar jött a válasz. Obada volt eredményes újabb kontra végén. A gól után megint ott volt a szépítés lehetősége, de Szőcs Loránd az üres kapu fölé durrantott. Jöhetett az időkérés, a kapuscsere – Kleint Péter váltotta –, majd a 30. perctől Péter helyére mezőnyjátékos állt. Úgy tűnt, ez sem lesz sikeres, de a 37. percben Szőcs László megvillant. Egy percre rá Ignat pedig a második sárgáját is megkapta. Az emberelőnyt hamar gólra váltotta Csoma, de hiába. Alig pár másodperc leforgása alatt Mánya duplázott, eldöntve a rangadó sorsát.
Eredmény: FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo 4–7 (2–2)
/Szabó (5.), Csoma F. (20., 38.), Szőcs László (37.), illetve Cr. Matei (7., 23.), Mánya (16., 39., 40.), Panzaru (22.), Obada (25.)/.

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb