Rangadókat nyertek

40

Mind a Csíkszeredai Sportklub, mind a Gyergyói Hoki Klub rangadót játszott hétvégén a jégkorong Erste Ligában. A csíkiak idegenben, míg a gyergyóiak hazai pályán vitézkedtek és gyűjtögették a pontokat.

Visszavágtak a Titánoknak a gyergyói hokisok Fotó: GYHK / facebook

Hazai pályán péntek estig még veretlen volt a Debreceni DEAC a jégkorong Erste Ligában. Ennek a sorozatnak a Csíkszeredai Sportklub vetett véget. Bár az első 20 percben nagy volt a hazai nyomás, Lakosil és a védelem jól zárt, hogy a másodikban már gólokat is jegyezzünk fel. Előbb Fodor szerezte meg a vezetést, hogy majd Turcotte egyenlítsen. Az utolsó harmadban a DEAC már a vezetést is átvette, ám ekkor váltott a Sportklub, és előbb Részegh Tamás fantasztikus egyéni megoldásával egyenlítettek, majd Papp góljával a győzelmet is bezsebelték.
A Gyergyói HK a mumus Fe­hérvári Titánokat fogadta. A vendégek a 27. percig rá is szolgáltak erre, hiszen ekkor két góllal is vezettek. Ettől kezdve viszont csak a hazaiak találtak be. Előbb Tomának, majd Péter Zsolt – remekül ért bele Jezsov bombájába –, majd Benedek zárta, amellyel 4–3-ra fordítottak és nyertek. Tegnap este pedig az utolsó helyezett Vasas már nem jelentett gondot a piros-fehéreknek.

Eredmények, Erste Liga
Péntek: Debreceni DEAC – Csíkszeredai Sportklub 2–3 (0–0, 1–1, 1–2) /Turcotte (31., 41.), illetve Fodor (22.), Részegh T. (47.), Papp (57.)/; Gyergyói Hoki Klub – Fehérvári Titánok 4–3 (0–1, 3–2, 1–0) /(Jezsov (24.), Tománek (33.), Péter Zs. (33.), Benedek (52.), illetve Madácsi (16., 27.), Mihály (21.)/; Brassói Corona – Schiller-Vasas SC 6–0 (2–0, 1–0, 3–0); Újpest – Hokiklub Budapest 5–4 (2–2, 1–1, 2–1); Dunaújvárosi Acélbikák – Vienna Capitals II. 7–4 (2–0, 2–4, 3–0).
Vasárnap: Brassói Corona – Fehérvári Titánok 6–4 (1–0, 3–3, 2–1); Gyergyói Hoki Klub – Schiller-Vasas SC 6–4 (3–1, 1–1, 2–2).
A Vienna Capitals II – Újpest, a Debreceni DEAC – Ferencváros-Telekom, illetve a Hokiklub Budapest – Csíkszeredai Sportklub mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.
A mai műsor: Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (21, M4).
HN-összeállítás
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek