kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Rangadókat játszottak az Elit Ligás csapatok: Egy győzelem, két vereség

Két vereség és egy győzelem az FK Csíkszereda Elit ligás csapatainak hétvégi mérlege. Az U17-es gárda gólzáporos meccsen nyert a fővárosban és őrzi harmadik helyét a tabellán, mindössze kétpontos hátránnyal az éllovassal szemben. Az FK női csapata is rangadót nyert, míg a székelyudvarhelyi gárdák mérlege egy győzelem és egy vereség.

Könnyedén nyerte a rangadót és továbbra is az élen áll az FK Csíkszereda                             Fotó: László F. Csaba

Idegen környezetben léptek pályára az Elit Liga 17. fordulójában az FK Csíkszereda csapatai. Az U19-es és U17-es gárda a fővárosban, míg az U16-os csapat Brassóban játszott, a mérleg egy győzelem és két vereség. A megyebeli női csapatok közül kettőnek sikerült győznie.
Az FK Csíkszereda U19-es csapata a FCSB vendégeként lépett pályára Bukarestben, a fővárosiak már az első félidőben megszerezték a vezetést, az éllovas végül a második félidőben még háromszor vette be a csíkiak kapuját, a vendégektől Botorok volt eredményes. A táblázaton a dobogósok némileg elhúztak az üldözőktől, a FCSB 46 ponttal vezet a 43 pontos Dinamo és Viitorul előtt, ám a konstancaiak egy meccsel kevesebbet játszottak. Az FK 31 ponttal a negyedik, előnye három pont az ötödik Concordia Chiajnával szemben.
Szintén az éllovas otthonában szenvedett vereséget az FK U16-os csapata, noha a szünetben vezetett a Colţea elleni meccsen. A barcaságiak viszont a második félidőben fordítani tudtak és megnyerték a meccset, a két csíki gólt Nagy és Dobre érte el. A bajnokságot továbbra is a Colţea vezeti 38 ponttal a 33 pontos Petrolul előtt, a ploiești-ieket három 30 pontos csapat követi: harmadik a Suceava, negyedik a Brassói Kids Tâmpa, ötödik az FK.
Győzelemmel tért haza viszont az FK U17-es gárdája Bukarestből, Kurucsai Milán tanítványai sorozatban hatodik sikerüket ünnepelhették, ezúttal a FCSB-t fektették két vállra. A csíkiaktól Albu kétszer, valamint Balázs, Finna és Szin volt eredményes, az öt vendégtalálatra a bukarestiek csak négyszer tudtak válaszolni. A csíki csapat 38 ponttal őrzi a harmadik helyét a tabellán, hátránya mindössze két pont a listavezető Dinamóval és egy egység a második Viitorullal szemben, ám a konstancaiaknak van három korábban elhalasztott meccsük, amit kell pótoljanak. A negyedik helyen 37 ponttal az FC Voluntari áll.
Jól szerepeltek a női csapatok is a hétvégén, a Vasas Femina az 1. ligában idegenből hozta el a három pontot, így 16 ponttal a negyedik a tabellán. Rangadót vesztett viszont a székelyudvarhelyiek második csapata a másodosztály 1. csoportjában. A Vasas Femina II. Romanban 2–1-re kikapott a Sárga Rókácskáktól, így a két csapat helyet cserélt a tabellán, amelyet a bukaresti Carmen vezet 12 ponttal a 9 pontos Roman és a 6 pontos Vasas Femina II. előtt. A csíki lányok viszont rangadót nyertek, Albu László csapata a Galaci Universitatea II.-t győzte le, az FK-ból Sándor Ibolya mesterhármast ért el, Bizsi Mária Antal Anita és Nagy Noémi kétszer, míg László Renáta egyszer talált a Duna partiak kapujába. A tabellán hét ponttal az FK az első, a csíkiakat a 6 pontos Bákói Măgura követi, míg a harmadik helyen a galaciak állnak négy ponttal. Az FK Csíkszereda vasárnap Románia-kupa-mérkőzést játszik, a vasárnapi 11 órakor kezdődő találkozón Albu László tanítványai a másodosztály 1. csoportjának éllovasát, a Vulpițele Galbene Romant fogadják.

Eredmények
Elit Liga. 17. forduló: U16: Brassói Colţea – FK Csíkszereda 3–2. U19: Bukaresti FCSB – FK Csíkszereda 4–1. U16: Bukaresti FCSB – FK Csíkszereda 4–5.
Női foci. 1. Liga, 8. forduló: FC Fair-Play Ciorogârla – Szé­kelyudvarhelyi Vasas Femina 1–6. 2. Liga, 4. forduló: Vulpițele Galbene Roman – Székelyudvarhelyi Vasas Femina II. 2–1. 3. Liga, 4. forduló: FK Csíkszereda – Galaci Universitatea II. 10–0.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb