Rangadók következnek

Tumultus az élmezőnyben

31

Hatalmas a tülekedés az első hat helyen a román teremlabdarúgó-bajnokságban, hiszen az első és a hatodik helyezett között mindössze három pont a különbség. Ráadásul a bajnokság hétközi fordulóval folytatódik, amelyen mid a Csíkszeredai Imperial Wet-re, mind a Székelyudvarhelyi FK-ra kőkemény rangadó vár, Déva, illetve Cãlãrași ellen.

Fontos mérkőzéseket játszanak a napokban a Hargita megyei teremlabdarúgó-csapatok

Hétfő este zárult a román teremlabdarúgó-bajnokság hetedik játéknapja és már tegnap késő este el is rajtolt a nyolcadik. Igencsak pikáns meccsek vannak kilátásban. Ami viszont érdekes így a bajnokság első felében, hogy az első hat helyezett között mindössze háromegységnyi a különbség. És ugye az első hat csapat kerül be a felsőházi rájátszásba, de jelen állás szerint a többi csapat nem is tud beleszólni a nagyok küzdelmébe.
Némi meglepetésre az idei kiírást hét forduló után a Dunărea Călărași vezeti 16 ponttal, jobb gólarányának köszönhetően, a Galaci Uniteddel szemben. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a galaci alakulat az egyetlen, amely még nem szenvedett vereséget és hat győzelme mellé, egy döntetlent ért el. Viszont van egy hárompontos levonása, és emiatt nem lehet jelenleg az élen. A 3–4. helyen a Dévai Autobergamo és a Temesvári Informatica van 14 egységgel, míg az 5–6. helyen a Csíkszeredai Imperial Wet, illetve a Székelyudvarhelyi FK található 13 ponttal.
A hétközi nyolcadik játéknapon viszont mind a két székelyföldi alakulat kőkemény csatát vív, így melegítve az egymás elleni rangadóra.

Listavezetőt fogad az FK
Az FK Székelyudvarhely számára hazai találkozó jön a sorban, ma délután 18 órától a városi sportcsarnokban a Dunărea Călărași együttesét látja vendégül. A vendégek eddig nagyszerű teljesítményt tudnak maguk mögött, nem hiába vezetik a rangsort. Hazai környezetben legyűrték a Csíkszeredát, és a legutóbbi fordulóban közel voltak, hogy a Dévát is legyőzzék. Vezetettek 3–0-ra, végül az Autobergamo döntetlenre mentette a találkozót. Az egyetlen vereséget még a második fordulóban szenvedték el, 3–2-re kikaptak Temesváron a címvédőtől. Remek meccsre van kilátás, a Jakab Zoltán által irányított együttesnek fontos a három pont begyűjtése – ez döntő lehet a rájátszást érő helyek megkaparintásához.

Déván az Imperial
A forduló másik csúcsrangadója a Dévai Autobergamo – Csík­szeredai Imperial Wet mérkőzés lesz, holnap 18 órától. A felek az utolsó egymás elleni találkozója még a felkészülési időszakban volt Déván, ahol hazai győzelem született. A csíki csapat trénere – Cosmin Gherman –, illetve két játékosa – Covaci Bogdan és Fl. Matei – a Hunyad megyeieket erősítette akkor. Most már fordult a kocka, igaz , a dévaiak így is remek kerettel bírnak. A fenti három csíki játékosnak bizonyosan izgalmas lesz ellenfélként pályára lépni.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek