Rangadó volt a javából

Drámai mérkőzés Gyergyószentmiklóson

35

Székely rangadót rendeztek Gyer­gyószentmiklóson, ahol a Gyer­gyói Hoki Klub és a Csíkszeredai Sportklub csatája dupla fontosságú volt, hiszen mind az Erste Ligába, mind a román bajnokságba beleszámított a meccs. A várakozásoknak megfelelően parázs csata volt a jégen: hosszabbítás, majd szét­lövések után a Csíkszeredai Sportklub jött ki győztesen.

Parázs csatát vívott egymással a két székelyföldi alakulat. Méltó a rangadóhoz

Nagyszerű hangulat fogadta Gyergyószentmiklóson a Gyergyói HK, illetve a Csíkszeredai Sportklub csapatait a dupla fontosságú jégkorong-rangadón. A mérkőzés felvezetéseként megjegyeztük, hogy minden bizonnyal a két csapat között ez lesz az egyik legparázsabb küzdelem az idei szezonban. Ezt arra alapoztuk, hogy mindkét csapat nagyon jó formának örvendhet, és emellett mind a piros-fehéreknek, mind a kék-fehéreknek nagyon fontos volt a három pont megszerzése. És ami a parázs csatát illeti, nem is csalódtunk.
Nem sok időt töltöttek a felek az ismerkedéssel, azonnal a sűrűbe vetették magukat, kőkemény csata bontakozott ki, sok ütközéssel, korcsolyázással és nem utolsósorban helyzetekkel. Utóbbiból hiába volt valamivel több a vendégoldalon, gólt mégis a hazaiak szereztek, méghozzá a 11. percben, miután Benedek a rövid oldalon meglepte Onodit. A csíki hálóőr viszont a következő hazai akciónál kijavította hibáját, és hatalmasat mentett Tomanek előtt. A harmad vége újfent a kék-fehéreké volt, de nem koronázta siker a kisérleteiket.
A második felvonás alig kezdődött el, Taratuhin máris egyenlített. Ezt követően a Sportklub teljes mértékben ellenfele fölé nőtt, és csak Ruczujon múlott, hogy nem sikerült átvenniük a csíkiaknak a vezetést, annak ellenére, hogy már volt olyan szituáció, amikor már ő is verve volt. A 33. percig bírták a hazaiak a nyomást. Ekkor újfent Taratuhin volt eredményes, miután Anisziny kipattanóját pofozta a hálóba. A harmad hajrájára a Sportklub előnyt kapott, de ezt nem tudta kihasználni, és még a harmadik felvonásra átnyúló másodperceit sem a fórnak.
Ami nem ment az egyik oldalon, az ment a másikon. A 46. percben előnyhöz jutott a hazai csapat, és Karpusz szépségdíjas gólt szerzett Vorobjev passzából. A hazai öröm nem tartott sokáig, a 49. percben Papp kékvonalas bombájával újfent a vendégoldalon volt az előny, amelyet viszont nem tudtak megtartani. Jött előre a hazai csapat, sorra dolgozta ki a lehetőségeit. Karpusz, Tomanek és Vorobjev elemében volt. Sőt utóbbi volt, aki végül egalizált egy másodperccel a rendes játékidő vége előtt, hat az öt ellen.
A hosszabbításban is a hazaiak álltak közelebb a győzelemhez, köszönhetően egy emberelőnynek, amelyet viszont nem tudtak értékesíteni. A szétlövések pedig ezúttal nem kedveztek a hazaiaknak, mint pénteken a Dunaújváros ellen. A Sportklub győztes gólját végül a büntetőket mindig magabiztosan értékesítő Bjelov szerezte.
A hazai GYHK 1, míg a vendég Sportklub 2 ponttal gazdagodott. Sőt utóbbiak ma este a Bukaresti Steauát fogadják, hogy majd a meccs után rögtön induljanak az újabb magyarországi túrájukra.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek