2021, január 17, vasárnap.

Rangadó Székelyudvarhelyen

Több mint egy évtizede rendeztek megyei rangadót a labdarúgó harmadik ligában. Szombaton újból a harmadik értékvonalban méri össze erejét a Székelyudvarhelyi FC és az FK Csíkszereda. Mindkét fél örömet szeretne szerezni szurkolóinak, akik valószínűsíthetően szép számmal látogatnak ki a találkozóra. Csíkszeredából autóbusz is indul.

Hosszú idő után az első megyei rangadót rendezik a harmadik ligában Fotó: Pál Árpád / Archív
Hosszú idő után az első megyei rangadót rendezik a harmadik ligában Fotó: Pál Árpád / Archív

Megyei, avagy székely rang­adót rendeznek szom­baton Székely­ud­var­helyen a labdarúgó harmadik ligában, amely alkalommal a Szé­kelyudvarhelyi FC az FK Csík­sze­redát fogadja. A két város csapata több mint egy évtizede nem játszott egymás ellen a harmadik ligában.
A szombaton 15 órától kezdődő összecsapásra mindkét részen komolyan készülnek. Közismert a két város közti rivalizálás, legalábbis, ami a labdarúgást illeti, még akkor is, ha mindenki mindenkivel baráti viszonyt ápol. Ez most nem fog számítani. A cél mindkét oldalon, hogy egy szép, hajtós mérkőzést láthasson a közönség. Valószínűleg szép számmal fognak kilátogatni a szurkolók a Sétatéri stadionba. Sőt Csíkszeredából még autóbusz is indul, de valószínű sokan autókkal is elutaznak az összecsapásra.
Ami a két csapatot illeti, ellentétes szezont fut némiképp. A bajnokságot az FK kezdte jobban, és ennek köszönhetően hat ponttal többet termelt, mint az SZFC. A két csapat között egy markáns hasonlóság viszont van: hazai pályán gyengébben játszanak, mint idegenben. Az SZFC hét pontot termelt, és mindegyiket idegenben. Az FK az utóbbi fordulókban torpant meg hazai pályán, de idegenben szépen gyűjtögette a pontokat.
Ezek tükrében nem csoda, hogy a két csapat szakvezetője is hasonlóan nyilatkozott. Botorok János, az SZFC trénere megjegyezte, hogy két játékos – Simon Norbert és Bálint Róbert – továbbra is sérüléssel küszködik. „Reménykedünk abban, hogy sikerül pozitív eredményt elérni. A legutóbbi fordulóban aratott győzelem egy morális löketet adott a csapatnak, ami viszont nem azt jelenti, hogy kiléptünk a rossz mederből. Ez akkor fog beigazolódni, ha a soron következő meccseinket is hozzuk.”
Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda edző-játékosa a két csapat, illetve város közti rivalitásra helyezte a hangsúlyt, elmondva, hogy mindkét gárdának ez a szezon talán legfontosabb összecsapása. Ennek ellenére reméli, hogy szép meccset fog látni a közönség. „Sajnos az első számú kapusunk, Laurenţiu Husar megsérült a legutóbbi edzésen, így rá nem számíthatunk. Készülünk a találkozóra. A két fél ismeri egymást. Rendszeresen átjártunk egymás mérkőzéseire. Ennek függvényében úgy gondolom, hogy mindenki komolyan fel fog készülni. Idegenben az utóbbi időben jobban játszunk, és remélem, hogy ezúttal is tudjuk ezt bizonyítani.”

[box type=”shadow” ]Autóbusz indul
Az FK Csíkszereda 40 személyes szurkolói autóbuszt indít a szombati székelyudvarhelyi mérkőzésre. Jelentkezni ma 15 óráig lehet a 0743–287958-as telefonszámon. A részvétel ingyenes.[/box]

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,315RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb