Rangadó előtt két pont előny

76

Elkezdődött a tavaszi idény a román labdarúgó-bajnokságban, amely alapszakaszából még három forduló van hátra. Az éllovas Kolozsvári CFR őrzi előnyét, ám a soron következő fordulóban rangadót játszik a FCSB-vel, míg a kiesés elől megkezdte menekülését a télen alaposan erősítő Sepsi OSK.

Különösebb meglepetések nélkül kezdődött el a román labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye. Az alapszakasz utolsó fordulója előtt nem sokat változott a helyzet. Az élen a Kolozsvári CFR és a FCSB is nyerni tudott, így az elsőség minden valószínűség szerint a soron következő fordulóban dől el, amikor egymás ellen játszanak. A negyedik Astra és a nyolcaik Iași között nagy a tömörülés, hiszen mindössze öt pont a különbség a két csapat között. És mint ismert, a felsőházba az első hat kerül be.
Erről már rég letett a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely a kiesés ellen küzd. A tavaszi rajtot a kiesést jelentő 13. helyről kezdte, és máris sikerült előrelépnie, miután legyőzte az ACS Poli Temesvárt, így megelőzte a Medgyest. Az egy hellyel előrébb levő Chiajna viszont hat pontra van, ami ugyan lőtávolság, de nehéz behozni, legalábbis az alapszakaszban. Az alsóházban viszont meg lehet majd az esély rá, hiszen ott már feleződnek a pontok. Az OSK a következő fordulóban Craiovára utazik.
Eredmények, 23. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – ACS Poli Temesvár 1–0, Konstancai Viitorul – Astra Giurgiu 1–1, FC Voluntari – CSMS Iași 0–4, Medgyesi Gaz Metan – Bukaresti FCSB 1–2, FC Botoșani – Bukaresti Juventus 0–0, Bukaresti Dinamo – CSU Craiova 2–2, Kolozsvári CFR – Concordia Chiajna 2–0.
A bajnokság állása: 1. Kolozsvári CFR 52 pont, 2. FC FCSB 50, 3. CSU Craiova 44 … 11. Concordia Chiajna 24, 12. Sepsi OSK 18, 13. Medgyesi Gaz Metan 15, 14. Bukaresti Juventus 10.

Sorsoltak a kupában
A Román Labdarúgó Szövetség elkészítette a Románia-kupa negyeddöntőinek párosításait. A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, amelyeknek a házigazdája az alacsonyabban rangsorolt alakulat.
A párosítás: február 27.: Medgyesi Gaz Metan – Astra Giurgiu (20.30); február 28.: AFC Hermanstadt – FCSB (18.30), FC Botoșani – CSM Poli Iași (21.15); március 1.: CSU Craiova – Bukaresti Dinamo (20.30).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek