Rancán versenyeztek a csíkiak

Megosztották a győzelmeket

100

Ranca adott otthont a hazai hegyi gyorsulási bajnokság 13. és 14. fordulójának, amelyen csíki pilóták is indultak. Csató Roland és Fazakas Erik megosztozott a győzelmeken, a két pilóta két bajnoki címért is egymás ellen harcol. Összetettben háromszéki versenyző vezet.

Csíkiak a dobogón. Fazakas Zsolt Erik (balról) és Csató Roland bajnoki címekért harcol

Szombaton és vasárnap Ranca adott otthont a hazai hegyi gyorsulási bajnokság mindkét osztálya dupla fordulójának. A másodosztályban három csíkszeredai pilóta is nevezett, közülük ketten bajnoki címekért harcolnak. Szombaton Fazakas Erik Zsolt, vasárnap Csató Roland zsebelt be kategóriagyőzelmeket.
A másodosztályú pontvadászatban szombaton a 13. fordulót tartották. Az összetettben bajnoki címre hajtó Zölde Adorján az első futamban a legjobb időt autózta, ám ezt követően versenygépe meghibásodott, így a háromszéki pilótának nem sikerült pontjait gyarapítania. Ebből viszont előnyt kovácsoltak a csíkiak, összetettben Fazakas a harmadik, Csató pedig az ötödik helyen zárt úgy, hogy a győztes nem pontozott a bajnokságban. Az A1-es és a junior kategóriában is első lett Fazakas, míg Csató az A1-ben a harmadik, a juniorok között pedig a második helyen végzett.
Vasárnapra – a 14. fordulóra – Zölde megjavította autóját, így összetettben ezúttal fölényesen, több mint fél perccel jobb idővel lett első, Csató a harmadik, Fazakas a negyedik helyen zárt. Az A1 és junior kategóriában is Csató Rolandnak ezúttal sikerült legyőznie barátját és csapattársát, Fazakas Erik Zsoltot, a Richy Racing Team két pilótája továbbra is egymás ellen harcol a bajnoki címekért.
A másodosztályt összetettben Zölde Adorján vezeti 136 ponttal, a 123 pontos Orha Claudiu és a 122 pontos szintén háromszéki Bedő Barna előtt. Fazakas 48 ponttal a hatodik, Csató 42 ponttal a nyolcadik, míg a szintén csíkszeredai Szabó Botond 41 ponttal a kilencedik a 37 fős mezőnyben. Az A2-es kategóriában Szabó 78 ponttal a harmadik, a bajnoki cím számára ugyan már elúszott, ám az utolsó két fordulótól függően akár a második helyen is zárhatja a pontvadászatot.
Csató Roland és Fazakas Erik Zsolt párharca viszont nagyon érdekesnek ígérkezik: a két pilóta két kategóriában is egymás ellen harcol a bajnoki címért. Az A1 kategóriában Csató 106 ponttal vezet, Fazakas 103 ponttal a második, a harmadik helyen a 90 pontos Badea Gheorghe áll, aki ugyan beleszólhat a két csíki párharcába, de ahhoz győznie kellene az utolsó két fordulóban, ami eddig csak egyszer sikerült neki a két csíki ellen. A junior kategóriában Fazakas az éllovas 92 ponttal, Csató a második 81 ponttal kettejük párharcát csak távolról figyeli a harmadik, 47 pontos Paskó Péter László.
Az idei másodosztályú országos hegyi bajnokságból még két verseny van hátra: szeptember 16-án Nyárádmagyaróson állnak rajthoz a versenyzők, a pontvadászat pedig 30-án Gyergyóditróban zá­rul. Az viszont már borítékolható, hogy legalább két kategóriá­ban csíkszeredai győztese lesz a bajnokságnak.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek