Rajzpályázatra várják a jelentkezőket

Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ

103

Pénteken jár le a beküldési határideje a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ által meghirdetett rajzpályázatnak. A IX. Székelyföld Napok programjának részeként meghirdetett Mátyás az igazságos című pályázatra általános iskolások munkáit várják, célja pedig, hogy a gyermekek megmutathassák, miként látják Mátyást a népmesék tükrében.

Sikeres volt a farsangi rajzpályázat. Újrázás Fotó: Archív

A gyermekeket megszólító rajzpályázatokat nagyon fontosnak tartja a Gyer­gyó­szárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, a farsangi pályázat népszerűségén felbuzdulva újabb kibontakozási lehetőséget kínálnak az iskolások számára. Az intézmény igazgatója, Kolcsár Béla lapunknak többször is hangsúlyozta: egyrészt a gyermekek vizuális fejlődése, másrészt a tehetségek felfedezése érdekében indítanak hasonló pályázatokat, mondván, a központ nemcsak a már elismert művészeknek, hanem a legkisebbeknek is teret kell biztosítson.
A pályázatot három kategóriában hirdették meg: az elsőbe az egy–négy osztályosok, a másodikba az ötödik–hatodikosok, a harmadikba pedig a hét-nyolcadik osztályos tanulók munkáit várják, az első száz alkotásból pedig október 19-én, 13 órától kiállítást nyitnak meg a gyergyószentmiklósi Pro Art Galériában.
A szervezők rámutattak: a kiválasztott pályamunkákból online katalógust készítenek, jövőre pedig Székelyföld több városában is kiállítanák azokat. A4-es és A3-as lapra készített munkákkal egyaránt be lehet nevezni, emellett az elkészítés technikája is szabadon választható, azt azonban kiemelték, hogy egy tanuló kizárólag egyetlen rajzzal pályázhat.
Fontos, hogy a melléklet kitöltését követően a pályamunka hátuljára ragasszák azt, feltüntetve az alkotás címét, a pályázó nevét és életkorát, az évfolyamát, az iskola nevét, valamint annak postacímét.
Mindegyik kategóriában az első három helyezettet díjazzák, kategóriánként egy alkotó különdíjat kap, a legjobb száz munka készítőjét pedig elismerésben részesítik. Mint arról tájékoztattak, a rajzok az intézmény tulajdonában maradnak, az eredményhirdetés pontos időpontjáról pedig a Székelyföld Napok ideje alatt értesítik az alkotókat és az oktatási intézményeket.
A pályamunkákat postai úton vagy személyesen az alábbi címre várják: Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, 537135 Gyergyószárhegy, Both Ferenc utca 550. szám. A kapcsolattartó személyek Csergő Mária és Oláh Zoltán, akiket a 0755–339099, illetve a 0757–200291-es telefonszámon lehet keresni.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek