Rajz-és filmpályázat diákok számára

Fókuszban a tej és tejtermékek fogyasztása

183

Tej és tejtermékek fogyasztásához köthető tematikus versenyeket szervez az iskolaprogram részeként Hargita Megye Tanácsa. Június 5-éig várják az óvodások és iskolások rajzait, rövidfilmjeit.

 

A tejfogyasztásra ösztönzik a gyerekeket                       Fotó: László F. Csaba

A hazai iskolaprogramot a 2017/640-es kormányhatározat szabályozza. Ennek alapján biztosítják a helyi hatóságok a diákok számára a tízóraiként kapott tejet és kiflit, emellett a költségvetésük és a saját preferenciájuk szerint évente kötelező ismeretterjesztői intézkedéseket kell megvalósítsanak. A járvány miatt Hargita Megye Tanácsa a 2019–2020-as tanévben alternatív módon, az internet adta lehetőségeket kihasználva végzi ezt a feladatát. A tej és tejtermékek fogyasztásához köthető tematikus versenyek szervezése a részt vevő óvodások és iskolások díjazásával című projektet valósítják meg – közölte lapunkkal a megyei tanács gazdasági vezérigazgatósága.
A tájékoztatásból az is kiderül, hogy az ismeretterjesztői tevékenységeket szintén törvény szabályozza, több tematika közül választhatnak a helyi hatóságok és az alapján döntenek az adott évi oktatótevékenységükről. Mint megtudtuk, idénre farmlátogatás volt betervezve, ám a szükségállapot bevezetése miatt online versenyeket és olyan tájékoztató filmeket készíttetnek, amelyeknek témája többek között az egészséges táplálkozás, a tehénfejés, a tejfeldolgozás, illetve a tej és tejtermékek fogyasztásának jótékony hatásai. Az óvodások és elemi iskolások számára Egy pohár ízletes és egészséges tej otthon és az iskolában címmel rajzversenyt hirdettek. Az 5–8 osztályos tanulóktól maximum ötperces rövidfilmeket várnak, amelyeknek témája Tejfogyasztás nálunk a családban. A pályázatokat június 5-ig a kelemenlaszlo@hargitamegye.ro e-mail-címre lehet küldeni.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.