Rajtol a teremlabdarúgó-idény

7

Döntésre jutott a Román Labdarúgó Szövetség a teremlabdarúgó-bajnokság lebonyolításával és kezdési időpontjával kapcsolatosan. Turnérendszerben kezdik, és az első három forduló házigazdája Csíkszereda lesz.

Nyolc csapat részvételével – Kézdivásárhelyi KSE, Kolozsvári CFF, Csíkszeredai Imperial WET, FC Dunărea Călărași, Luceafărul Buzău, Dévai Autobergamo, Galaci CS United, FK Székely­udvarhely –, zárt kapuk mögött, szombaton rajtol el a teremlabdarúgó román bajnokság. A tavalyi mezőnyből hiányzik a Jászvásári Poli, ám helyére két csapat is érkezett a Kézdivásárhelyi KSE, illetve a Luceafărul Buzău révén.

A Román Labdarúgó Szövetség meghozta döntését a protokollszabályokat illetően, majd elkészítette a fordulók menetrendjét is. Egyelőre turnérendszerekben lépnek pályára a csapatok, betartva a szigorú járványügyi előírásokat. 

Az első turnénak pedig a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna ad otthont október 10–12. között.

A csíki csapat két nehéz és egy könnyűnek ígérkező összecsapással indítja a szezont. Pénteken a Dunărea Călărași-sal néznek farkasszemet, hogy másnap a Kolozsvári Clujanával csapjanak össze. Utóbbi lesz a könnyű meccs a papírforma szerint. A torna zárónapján viszont az a United Galac lesz az ellenfél, akikkel harmadik éve ádáz csatákat vívnak a bajnoki címért.

Az FK Székelyudvarhely is egyből a mélybe kerül: nyitásként a galaciakkal találkoznak, hogy másnap az újra aranyesélyes Dévai Autobergamo legyen az ellenfél. Az utolsó napon viszont a győzelem reményében fognak pályára lépni a Kolozsvár ellen. A tervezett 12 meccsből viszont csak hetet fognak rendezni Csíkszeredában, hiszen a nyitómeccsnek szánt Kézdivásárhelyi KSE – Kolozsvári Clujana összecsapást máris elhalasztották.

A végrehajtó bizottságban a szakágat képviselő Cristi Vornicu így kommentálta a rajtot: „A legfontosabb jelen pillanatban, hogy elindul a bajnokság. Az elmúlt fél év sem a csapatoknak, sem a szövetségnek nem volt egyszerű az ismert okokból kifolyólag. Csak reménykedni tudunk, hogy a legrövidebb időn belül minden visszatér a normalitásba”.


Hozzászólások lezárva.