Rajtol a körverseny

Csapatmustra és prológ az első napon

280

Sepsiszentgyörgyön kezdetét veszi a 12. Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelyre közel 120 sportoló nevezett 12 csapatból. A csapatbemutatókat követően már a prológra is sor kerül a háromszéki város utcáin.

Számos újítás jellemzi az idei, immáron 12. kiírásához érkezett Székelyföld Kerékpáros Körversenyét. Többségük a szervezői akarat, néhány pedig a kényszer szüleménye.
A változások nemcsak számosak, de gyökeresek is, hiszen a rendezvény a korábban megszokott három nap helyett idén négynapos lesz, először indul és érkezik mezőnyszakasz Sepsiszentgyörgyre, sőt a Kézdivásárhely és Kozmás közötti országút árvízkárosodás okozta kényszerlezárása miatt először kerül sor kizárólag Háromszéket érintő szakaszra. A szervezők magasra tették a lécet, a részt vevő kerékpárosokra szokatlanul kemény és változatos feladatsor vár. A prológ és a Kastélyetap ugyan a sprintereknek kedvez, de a Királyetappal kezdődően a verseny inkább a hegymenőket hozza helyzetbe. Bátran kijelenthetjük, hogy az útviszonyok adta lehetőségek és korlátok közepette a 2018-as körverseny vonalvezetésében a lehető legmagasabb fokon aknázta ki az Székelyföld Keleti-Kárpátokhoz kötődő földrajzi adottságait.
Nem szokványos és nem is rutinszerű tehát az idei körverseny. A sok újítás mellett azért a hagyományos vonatkozások is fontosak maradtak. Továbbra is az önkormányzati összefogás biztosítja a legfontosabb székelyföldi nyári sportesemény szervezeti és forrási hátterét. A magánpartnerek és támogatók is a korábbi években megszokottak maradtak. A Tusnád Ásványvíz Rt. már az alapításnál is jelen volt, a csíkszeredai Ing Service útépítő vállalat és az Amigo&Intercost nagykereskedés a körverseny évek óta biztos támasza, a Heineken Romania és a Magyar Turisztikai Ügynökség pedig az előző kiírásban lépett a támogatók sorába. A megkülönböztető mezek is a tavalyiak, mindössze a sorrendben állt be némi változás. Idén először az éllovasnak járó mez a Székelyföld piros-fekete lesz, hiszen Csíkszereda önkormányzata mellett az esemény fő támogatói Kovászna és Hargita megye tanácsa, valamint Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós és Kézdivásárhely megyei jogú városok. A legjobb hegymenőnek járó, tavaly óta ezüstszínű mez a Csíkszereda, a pontverseny éllovasa által viselt narancs-fekete mez pedig az Ing Service, a 23 év alatti legjobb versenyző megkülönböztető kék mez pedig a Tusnad nevet viseli. A legjobb magyar versenyzőnek a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatta zöld mez, a legjobb romániainak pedig a Ciuc Radler sárga meze jár, a csapatverseny éllovasának pedig a koromfekete Salvator.
Ebben az évben a díjak összértéke 14 000 euró.
Az előzetes bejelentkezések alapján közel 120 versenyző áll majd rajthoz, az alábbi 12 csapat színeiben versenyezve: Team Novák (ROU), Team MS Tina – Focus (ROU), Kőbánya Cycling Team (HUN), Destil – Parkhotel Valkenburg (NLD), Apple Team (KAZ), CSA Steaua Bucuresti (ROU), UVT-Devron West Cycling Team (ROU), Kontent DKSI (HUN), Epronex-Bike Hungary (HUN), Wohnbefinden Graz Arbö (AUT), ARBÖ Headstart on fahrrad (AUT), Moldavian National Team (MDA).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek