2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

Ragyogni Isten gyermekeiként

Gyermekektől hangos a napokban a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia, a tavalyi első alkalmat követően – Ragyogj csillag! mottóval – idén is megszervezték az evangelizációs bibliahetet. A július 1–5. között tartott foglalkozások nem kevesebb mint 123 óvodás, valamint elemi és általános iskolás gyermek részvételével zajlanak, a program célját pedig a játékos formában történő tanulás és az ezáltali jellemfejlődés képezi.

Bibliahét Gyergyószentmiklóson. Közelebb kerülnek Istenhez a gyermekek
Bibliahét Gyergyószentmiklóson. Közelebb kerülnek Istenhez a gyermekek

[dropcap]A[/dropcap]z idei bibliahét témáját a Keresztény Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért (KOEN) Alapítvány dolgozta ki, a gyergyószentmiklósi és a környező településekről érkező gyermekek – az Ószövetségben található – Eszter könyvére alapozott foglalkozásokon vesznek részt az ötnapos program ideje alatt.
A bibliahét minden napjának megvan a maga tematikája, mint például az engedelmesség, a felelősségvállalás, a bölcsesség, az önazonosság és a hálaadás. A szervezők kifejtették: az Eszter királynő történetére alapozott játékos foglalkozásokon a gyermekek rájöhetnek, hogy nem csak a „celebek” és a sztárok, hanem Isten rendeltetése nyomán bárki naggyá válhat.
A mindennap reggel 9 órától délután 3-ig tartó foglalkozások – korcsoportokra bontva – egyszerre több teremben zajlanak.
A gyermekek hozzáállásával kapcsolatban Keresztes Zoltán, a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia lelkésze megjegyezte: alig fejeződik be a napi program, máris a másnapi tevékenységeket várják. A plébános hozzátette, az evangelizációs bibliahét nemcsak a gyermekek, hanem a szülők számára is hasznos lehet. – A gyermekek által a szülők is közelebb kerülnek a plébániához, megismerve, hogy az nemcsak önmagában egy épületet, hanem egy közösséget jelent – mondta.
Keresztes kifejtette, azzal, hogy a gyermekek napjuk nagy részét a plébánia falain belül töltik, megismerkednek annak mindennapjaival, hangsúlyozva: ez nagyon fontos szempont.
– Bekerülnek a plébániára, megismerik annak mindennapi életét, ezáltal pedig a közösségformáló erejét is megtapasztalják – mutatott rá Keresztes Zoltán.
A bibliahetet vasárnap, a reggel 9 órakor kezdődő gyermekmisével zárják.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,333RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb