Ráfáztak a vészkapus taktikára

Kétgólos vereség Déván

43

A végletekig kiegyensúlyozott mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedett a Csíkszeredai Imperial Wet csapata a Dévai Autobergamo vendégeként. Öt és fél perccel a vége előtt még vezetett az Imperial, hogy zsinórban három gólt kapjanak és elússzon a három pont.

Nem sikerült pontot szerezni a Déva ellen

Rangadóra került sor a román teremlabdarúgó-baj­nokságban, hiszen a sokszoros bajnok Dévai Auto­bergamo a Csíkszeredai Imperial Wetet fogadta a nyolcadik fordulóban.
Pikáns összecsapásra volt kilátás, hiszen míg a dévai oldalon P. Ferreira készült a nyáron a csíki csapattal, addig a túloldalon az edző Cosmin Gherman, Cr. Matei, illetve Bogdan Covaci a dévaiakat erősítette. Most ellenfelekként léptek pályára.
A meccset sokkal határozottabban kezdte a csíki csapat, de a hazaiak válogatott kapusa, Toniță mindent védett. Előbb Covaci, majd Cr. Matei tette próbára, hogy a 6. percben Alvaro felavassa és megszerezze a vezetést. A gól után két óriási csíki helyzet maradt ki: Covaci, illetve Fl. Matei is vezethette a labdát Tonițára, de kimaradt a lehetőség. A kettő között pedig a hazaiak hagyták ki első komolyabb helyzeteiket Biró és Obada révén. A 12. percben – a játék képével ellentétben – egyenlítettek a hazaiak, hogy egy percen belül már ők vezessenek. Innentől kezdve a hazaiak percei következtek. Dospinescu többször is mentett, sőt a gólvonalról is. A csíki tréner időt is kért. Úgy nézett ki, hogy nem használ, hiszen Varela hatalmas helyzetet hagyott ki, de a 19. percben végül Cr. Matei hatalmas gólt lőtt.
A fordulást követően is a csíkiak maradtak támadásban. Alvaro újabb szólót hagyott ki, hogy majd Fl. Matei lőjön kevéssel a hosszú alsó mellé. Ezt követően oda-vissza játék következett, hogy ez az Imperialnak kedvezzen, amely Bermusell révén a 28. percben újfent átvette a vezetést. Az Imperial ezt követően ereje nagy részét a védekezésre fektette, s tette mindezt sikerrel. A 35. percben Gherman időt kért, számított arra, hogy a hazaiaknak váltaniuk kell. Meg is tették. Vészkapusra váltották Tonițát, és ez azonnal gólt eredményezett. A hazaiak a győzelemre mentek a gól után is, vészkapus taktikával maradtak, de ekkor még a csíkiak voltak közelebb a gólhoz, ám Szőcs László a kapufát találta el. A következő hazai helyzetnél viszont jött az újabb gól, egy rossz védekezést követően. Két perc huszonhat másodperc maradt. Kockáztatott az Imperial, de ez végül visszafelé sült el, és a dévaiak bebiztosították győzelmüket.
A következő fordulóban, hétfőn este 7 órától székelyföldi rangadó lesz, hiszen az Imperial az FK Székely­udvarhelyt fogadja.
Eredmény: Dévai Auto­ber­gamo – Csíkszeredai Impe­rial Wet 5–3 (2–2) / Obada (12., 37., 39.), Pânzaru (13.), Sasse (35.), illetve Alvaro (6.), Cr. Matei (19.), Bermusell (28.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek