Ráerősítenek a turizmusra

40

Uniós pályázati pénzből helyi cég építette fel azt a szentegyházi termálfürdőnél található turisztikai irodát, amely nyáron már a turistáknak nyújt hasznos információkat. De ennél többre is képesnek tartják.

Pályázati forrásokból hozták tető alá. Két személynek ad munkát, soknak felvilágosítást
Pályázati forrásokból hozták tető alá. Két személynek ad munkát, soknak felvilágosítást

Bekapcsolni Szentegyházát az országos és akár nemzetközi turisztikai vérkeringésbe – a közel 100 ezer euró – mintegy 453 ezer lej – értékű beruházásnak ez lesz a rendeltetése.
A szentegyházi önkormányzat még 2012-ben pályázott a turisztikai iroda megépítésére. A turisták által frekventált helyen, a termálfürdőnél felhúzott épületet egy csíkszeredai cég tervezte és egy helybéli vállalkozás építette.
– Ez az iroda egy abból a száz nemzeti turisztikai irodából, ami az országban épült. Azért tudtunk rá pályázni, mert Szentegy­há­za turisztikai helységként van nyilvántartva, köszönhetően a köz­igazgatásába tartozó Ho­mo­ród­fürdőnek – tájékoztatott Rusz Sán­dor polgármester.
Az irodaépület egyelőre még üres, a technikai, minőségi átvételezése tegnap megtörtént. A hivatalos átadásra is sort kerítenek, a berendezés is helyére kerül, így nyáron már fogadják a közönséget. Két alkalmazottal és modern, érintőképernyős információs pulttal, a romániai és a külföldi turisztikai célpontokat is bemutató szórólapokkal, tájékoztató anyagokkal várják majd az érdeklődőket, mondta el lapunknak az elöljáró.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.