2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Ráduly Réka a középmezőnyben zárt

A fehéroroszországi Grodno adott otthont az elmúlt héten a tájfutók Ifjúsági Európa-bajnokságának. A megmérettetésen a VSK Csíkszereda sportolója, Ráduly Réka a középmezőnyben zárt.

Négy évvel idősebbekkel versenyzett a kontinensviadalon a VSK sportolója

Az elmúlt hétvégén Fehér­oroszországban tartották a tájfutók ifjúsági Európa-bajnokságát, a Grodnóban és környékén rendezett kontinensviadalon a VSK Csíkszereda sportolója, Ráduly Réka is rajthoz állt.
A kontinensviadal pénteken a hosszú távú versennyel kezdődött, szombaton a váltók viadalára, vasárnap pedig a sprintre került sor. Az Európa-bajnokságon harminckét országból összesen 409 versenyző (197 lány és 212 fiú) állt rajthoz, de Európán kívüli országként jelen volt Új-Zéland válogatottja is a viadalon.
A hosszú távú próba meglehetősen szintes és vegyes terepen zajlott, amelyet második világháborús gödrök, árkok, tankbeállók szabdaltak. Szombaton a váltóra Starina térségében került sor egy hasonló jellegű, de síkabb terepen, végül vasárnap a sprinttel zárult a program a házigazda város Grodno központjában, a pálya itt teljesen sík, lakott részeket és parkokat is tartalmazott. A romániai ifjúsági válogatottnak tagja volt a VSK Csíkszereda tájfutója, Ráduly Réka is, aki 14 évesen a 18 éves korosztályban versenyzett. A hosszú távú (99 résztvevő) versenyt a magyar Gárdonyi Csilla nyerte a lett Elza Kuze és a norvég Oda Scheele előtt, Ráduly Réka a 79. helyen ért célba. A sprint próbán a dán Malin Kristiansson győzött a bolgár Jaszna Petrova és az orosz Oleszia Riazanova előtt, Ráduly Réka a 91. lett.
Az ifjúsági Európa-bajnoksággal párhuzamosan rendezték meg a Grand Prix Belarus nevet viselő viadalt is, amelyen a VSK Csíkszereda két tájfutója vett részt. A női elit kategóriában Ráduly Annamáriát az első nap kizárták, a második nap a nyolcadik helyen zárt, míg az 50 éves férfiak korosztályában Ráduly Róbert Kálmán az 5. és a 7. helyen zárt.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb