Rockzenével erősítik a nemzeti öntudatot

A Nemzeti Dal Ünnepe Székelyudvarhelyen

118

Délutántól éjszakába nyúló rock­fesztivált szervez a Magyar Dal Produkció március 16-án, szombaton a székelyudvarhelyi Siculus Ifjúsági Házban. A számos ismert és elismert hazai és magyarországi rockzenekart felsorakoztató rendezvényen a szervezők nem titkolt szándéka a zene megélése mellett a hazafias érzések erősítése.

Nemzeti ünnepünkhöz, a március 15-i ünnepkörhöz kapcsolódik a hétvégi zenei összeállítás, amelyet Gőbl Gábor és Orosz-Pál Levente, a Transylvanium frontembere hozott tető alá. Mivel Székelyföldön kevés olyan fesztivál van, ahová nemzeti rockot játszó zenekarokat hívnak, hazafias öntudatú produkciókat játszanak, ezért a nemzeti ünnep jó alkalmat szolgáltat erre.
A soproni Gőbl Gábor főszervező, a Moby Dick együttes basszusgitárosa elmondta, bár sváb nemzetiségű, lelkében székely és magyar, figyelemmel követi a határon túli törekvéseket, az egyre erősebb patrióta öntudatot és ezzel a rendezvénnyel a maguk módján szeretnék ezt támogatni.
– Noha a Moby Dick nem játszik nemzeti rockzenét, ennek a műfajnak nagy rajongója vagyok. Régi vágyam, hogy Székelyföldön megszervezzek egy ilyen eseményt. Azért választottuk a rendezvény helyszínéül Székelyudvarhelyt, mert itt adott volt az a közösségi tér, amely rockkoncertek szervezésére alkalmas – közölte lapunkkal Gőbl Gábor.
Szombaton 16.30-kor a His­torica együttes fellépésével indul a rendezvény, őket követi 17.20-kor az egyre nagyobb sikereket felmutató székelyudvarhelyi Transyl­vanium együttes, majd 18.30-tól Kalapács József akusztikus koncertjével folytatódik a zenei műsor. 18.45-kor fellép a ROMER (régi nevén Romantikus Erőszak), valamint 21.15-kor a Moby Dick. Levezetőnek 23 órakor a Rock Fanatic játszik magyar, hagyományos rockzenekarok dalaiból feldolgozásokat – tudtuk meg a szervezőtől.
A rendezvény fővédnöke Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, aki személyesen is jelen lesz, ugyanakkor a jelenlévők budapesti színművész előadásában meghallgathatják a Nemzeti dalt.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek