Remekeltek a felnőttek között

Öt érem, közte egy bajnoki cím

70

Nagyszerű hétvégét zártak a csíkszeredai sportolók a hétvégén Jászvásáron megrendezett felnőtt cselgáncs országos bajnokságon, ahonnan nem kevesebb mint öt éremmel tértek haza. Orbán Lehel miután alig pár nappal korábban az U23-as korosztályban is bajnok lett, a felnőttek mezőnyében sem talált legyőzőre.

Orbán a felnőttek közt is első lett

Hat csíkszeredai sportoló vett részt a Jászvásáron megrendezett cselgáncs felnőtt egyéni országos döntőben, és remek helyezéseket értek el. A legjobb eredményt Orbán Lehel érte el a 60 kilósok súlycsoportjában. A VSK sportolója azok után, hogy az U23-as egyéni döntőben aranyérmet nyert pár nappal korábban, a felnőttek között is megismételte remek teljesítményét.
Négy sportoló viszont bronz­érmet ért el. Az U23-as országoson botrányos körülmények között leléptetett Dávid László (73 kg, Csíkszeredai Sportklub) a felnőttek között már bronzérmes lett, csakúgy, mint Szőcs Elemétr (81 kg, Sportklub), Koncz Botond (+100 kg, VSK). Utóbbi a nyílt versenyben is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Papp Róbert Flórián a hetedik lett.
Érdekesség, hogy Dávid László a vigaszágról ért fel a dobogóra, míg Szőcs Elemér a csíkszeredai születésű, ám jelenleg Konstancának küzdő Vișan Vladtól szenvedett vereséget az elődöntőben. Utóbbi végül az aranyat szerezte meg, míg Szőcs a bronzcsatát hozta.

Érmek Százhalombattáról
Hét veterán csíki cselgáncsozó is részt vett a hétvégén Százhalombattán megrendezett cselgáncs veterán Hungarian Masters Open tornán, és mindannyian érmekkel tértek haza. A nemzetközi szintű versenyre 18 ország 254 örökifjú sportolója nevezett be.
A csíki eredmények: M1-es korosztály (35–40 évesek): 2. Katona Szabolcs (90 kg); M2 (41–45 évesek): 1. Sinka Szabolcs (66 kg); M4 (51–55 évesek): 3. Albu Lehel (81 kg); M5 (56–60 évesek): 2. Tordai Levente (100 kg), 2. Szőcs László (+100 kg); M6 (61–65 évesek): 3. Igor Brânzilă (81 kg), 1. Bilibók Miklós (100 kg).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek