vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Pusztítják a dendrológiai parkot

Lopják a fát a Csiky-kertből. Gyergyószentmiklós dendrológiai parkjában egy arra járó le is fényképezte, amint illetéktelenek vágták ki a fát. A helyi rendőrség azonosította a háromszekérnyi faanyag eltulajdonítóját.

Tolvajok pusztítják a Csiky-kert faállományát

Nagy felháborodást keltettek Gyergyószent­mik­lós­on azok a közösségi oldalon megosztott fényképek, amelyeken a dendrológiai park megcsonkított, kivágott fái láthatók, valamint egy férfi is, fejszével a kezében, valószínűleg éppen fát vágni készül. A látottak kapcsán sok városlakó hangot adott nemtetszésének, valamint többen szóltak arról is, hogy az ilyen nem ritka eset a Csiky-kertben. A Gyergyószentmiklósi Polgárőrség is felhívta a figyelmet arra, hogy az egykor turistacsalogató park most fatolvajok kedvelt helye, hiszen kert hiányában könnyen megközelíthető bármilyen irányból. Lefényképeztek bélyeg nélküli, szállításra előkészített fenyőrönköket is. A fa három nap múlva el is tűnt. A helyi rendőrség azonban megtalálta a rakományt, a Kárpátok utcában azonosították a tetteseket. A háromszekérnyi faanyagot a polgármesteri hivatal mellékgazdaságának udvarára szállították, és elkezdődött az ügy kivizsgálása is a hatóságok bevonásával.
A dendrológiai parkot egykor Csiky Dénes hozta létre, 185 fafajtát ültetett. Az elmúlt években azonban sokat romlott a kert állapota, a faállomány pusztulása is gondot okoz, ráadásul van, aki a tüzelőt innen szerzi be. A Csiky-kert jelenleg állami tulajdon, Gyergyószentmiklós önkormányzatának ügykezelésé-
ben van. A kertben működik a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozata, valamint a Szent Benedek Tanulmányház. Bár a helyi rendőrség naponta járőrözik, nehéz tetten érni a park sűrűjében tevékenykedő tolvajokat.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb