Pünkösdig szeretnék befejezni: Nyári karbantartási szerződéseket írtak alá

43

Hargita Megye Tanácsa elkezdi a megyei jelzésű utak nyári karbantartását, az erről szóló szerződések egy részét március 17-én, kedden írta alá Borboly Csaba elnök. Mint arról közösségi oldalán is tájékoztat, a kátyúzási munkákatt a pünkösdi ünnepekig szeretnék befejezni, amennyiben a járvány súlyosbodása miatt nem lesz munkaerőhiány.

Bőven akad tennivaló a megyei utakon                                                                        Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A székelyudvarhelyi székhelyű Multipland Kft. és a Viaduct Kft. cég végzi ezeket a karbantartásokat a megye teljes területén. Rezgőcsíkok felfestése is szerepel a szerződésben, amelyet a csíkszeredai Dellines Kft. végez el. Ezeket minden település bejáratainál felfestik.
– Az élethez szükséges feltételeket biztosítanunk kell, többek között a megyei utak biztonságosabbá tételével. Bízunk benne, pünkösdig a munkálatok egy része megtörténik, persze az elővigyázatossági intézkedések mindent felülírnak, és első az egészségünk megőrzése. A járvány súlyosbodása esetén tolódhatnak a munkálatok – tette hozzá a megyei tanács elnöke. Mindezek mellett a megyei tanács műszaki vezérigazgatósága értesíti az érintetteket, hogy meghosszabbítják a súlykorlátozásokat a kövezett megyei útszakaszo­kon. Március 23-ig a különleges szállítási engedélyek (AST) ezért továbbra sem érvényesek.
A téli karbantartással megbízott cégek március 16-ig biztosították a megyei útszakaszok állandó felügyeletét. Április 30-ig azonban kedvezőtlen időjárás esetén még beavatkozhatnak.

Fülöp Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek