Pünkösdi búcsú Csíksomlyón a hivatások évében

329

A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a hivatások éve van. Ennek jegyében tartják 2019. június 7–10. között a csíksomlyói pünkösdi búcsút, amelynek a mottója: „Íme, az Úr szolgálóleánya” (Lk 1,38).
A búcsú liturgikus programja a következő:

• Ma, június 7-én, pénteken este 7 órától ünnepélyes szentmise. Ezt követően a kegytemplomban egész éjszakán át tartó virrasztás lesz.

• Holnap, június 8-án, szombaton reggel 7-kor és 8-kor, valamint este 7 órakor lesznek szentmisék a kegytemplomban. A papságot, a búcsú szimbólumának tekintett labarumot és a pápai kisbazilika-jelvényt kísérő kordon délelőtt fél 11-kor indul a kegytemplom előtti térről az ünnepi szentmise helyszínére, a Kis- és a Nagysomlyó hegyek közötti Nyeregbe a Hármashalom-oltárhoz, ahol az ünnepi búcsús szentmise délután fél 1-kor kezdődik.

• Június 9-én, vasárnap, pünkösd ünnepén a kegytemplomban reggel 7-kor és 8-kor, délelőtt fél 11-kor és este 7-kor lesznek szentmisék.

• Június 10-én, hétfőn, pünkösd másodnapján reggel 8-kor, délelőtt 11-kor és este 7 órakor lesznek szentmisék a kegytemplomban.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek