Programváltozás két színháznál is

53

Módosul a havi műsor a Csíki Játékszínnél és gyergyó­szentmiklósi Figura Stúdió Színháznál is: elmarad egy-egy előadás, a csíkszeredai ráadásul bemutató lett volna.

Kormányhatározat értelmében háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el december 14–16. között, és a kulturális rendezvényeket, valamint a tévé- és rádióműsorokat is ennek szellemében kell alakítaniuk a szervezőknek, szerkesztőknek.
Ennek apropóján elmarad a csíkszeredai Csíki Játékszín december 15-re, péntekre tervezett A kaktusz virága című zenés vígjáték bemutatója. A Bánk Bán-bérlettel rendelkezők január 5-én nézhetik meg az előadást a bemutatóbérlettel, és a premierre jegyet váltó nézők jegye is érvényes lesz január 5-re, vagy visszaváltható a színház jegypénztáránál. A kaktusz virágát így legkorábban december 30-án tekinthetik meg, óévbúcsúztatóként.
Ugyancsak elmarad a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház december 16-ra tervezett V-monológok című előadása, amelyet két nappal később tekinthet meg a nagyérdemű.
Előfordulhat, hogy egyes helyi rendezvények programja is módosul. Így például hétvégén a gyimesbükki karácsonyi vásár műsora „idomul” az alkalomhoz, de a székelykeresztúri 9. Karácsonyi Vásár műsorát nem befolyásolja a gyásznap.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.