Próbavizsgák menetrendje

30

Idén is próbavizsgán ismerkedhetnek meg a vizsgakörülményekkel a nyolcadikos és a középiskola utolsó évében járó diákok: a tanügyminiszter rendeletben szabta meg a vizsgák menetrendjét és tanagyagát.

Az általános iskola felső tagozatának végzősei és a középiskolák végzős évfolyamainak tanulói próbavizsgán ismerkedhetnek meg idén is a vizsgakörülményekkel, az egységes próbavizsgák ugyanakkor képet adnak a diákok felkészüléséről – derül ki a tanügyminiszter 3069/2016. sz. rendeletének indoklásából. A rendelet január 29-én jelent meg a Hivatalos Közlöny 67. számában.
A rendelet szövege szerint a nyolcadikosok román nyelv és irodalom, anyanyelv és irodalom és matematika tantárgyakból próbavizsgáznak, a tananyagot a rendelet 2. sz. melléklete tartalmazza. A vizsgamenetrend szerint a nyolcadikosok február 22-én román nyelv és irodalom, 23-án magyar nyelv és irodalom, 24-én matematika tantárgyból vizsgáznak, a vizsgaeredményeket március 4-én hozzák nyilvánosságra. Valamennyi tárgyból írásbeli a vizsga. A középiskolák – gimnáziumok és szakközépiskolák – végzős évfolyamainak diákjai március 7-én román nyelv és irodalom, március 8-án magyar nyelv és irodalom tantárgyból, március 9-én a szaknak megfelelő kötelező tárgyból, és végül csupán a tizenkettedikesek március 10-én a választott tárgyból írásbeliznek. Az eredményeket március 18-án hozzák nyilvánosságra.
A záróvizsga és az érettségi vizsga eredményét a tanintézmények szintjén elemzik, a következtetéseket megbeszélik a diákokkal egyénileg és osztályközösségek szintjén, szülői értekezleteken és a tanári kar ülésén az oktatás eredményességének növelése érdekében.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek