Prioritást élvez az agrárium, vidékfejlesztés

Kedveskedett a kormányfő a gazdáknak

209

Idejében utalt támogatásokkal, valamint a hazai mezőgazdasági és élelmiszertermékek értékesítését fellendítő Romániai Kereskedőház indításának hírével kedveskedett tegnap a mezőgazdászok országos konferenciáján az agrárium szereplőinek a kormányfő. Viorica Dăncilă leszögezte, a mezőgazdaság és vidéki települések fejlesztése a kormányprogramon belül is elsőbbséget élvez.

Fotó: Domján Levente

A kormány azt szeretné elérni, hogy az új politikák által a mezőgazdasági szektor a gazdasági fejlődés hajtómotorjává váljék – nyilatkozta tegnap Viorica Dăncilă miniszterelnök.
– A mezőgazdaság és a romániai falvak fejlesztése abszolút prioritásként szerepel a kormányprogramban. Azt szeretnénk elérni, hogy az új mezőgazdasági politikák által a mezőgazdaság a gazdasági fejlődés hajtómotorjává váljék és munkahelyet teremtsen a vidéki környezetben élők számára, jövedelmet biztosítva a mezőgazdászoknak és megakadályozva a falvakból történő elvándorlást. Azt szeretnénk elérni, hogy modernizáljuk a mezőgazdaságot, hogy egészséges élelmiszereket állítson elő, a belföldi piacon teret nyerjünk, a farmereknek megfelelő életszínvonalat biztosítsunk, csökkentsük az importot és növeljük az exportot – nyilatkozta a kormányfő a mezőgazdászok országos konferenciáján.
Dăncilă elmondta, a kormányprogramot betartják, így sikerült idejében kiutalni a mezőgazdasági támogatásokat, de növelni szeretnék a továbbiakban az európai uniós támogatások lehívását is.
A kormányfő a résztvevőknek arról is beszélt, hogy a nemsokára létrejövő Romániai Kereskedőház közvetítői szerepkört tölthetne be a növénytermesztők és állattenyésztők által előállított termékekkel való kereskedelemben, feldolgozó- vagy begyűjtőközpontokat hozna létre, a mezőgazdászok nevében szerződéseket alkudhatna ki az exportőrökkel vagy belföldi felvásárlókkal.

Agerpres

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek