Praktikum és kötődés

Babahordozás

91

Mától szombatig 10. Nemzetközi Babahordozó Hét címmel szervez előadásokat és műhelymunkát Csíkszeredában a Csíki hordozó anyukák Facebook-csoport és több édesanya.

Anya testéről a világ. A babahordozás különböző formáival lehet ismerkedni Csíkszeredában

Csukás Emese babahordozó tanácsadó a rendezvény kapcsán elmondta, közismert, hogy a babahordozás elősegíti a kötődés kialakulását a kisgyermek és a hordozó személy között, ugyanakkor a hordozás éppen a baba alapvető szükségletét, a biztonságérzetét elégíti ki. Ugyanakkor ők a hordozás praktikus oldalát is fontosnak tartják, azt, hogy ily módon nemcsak a ba­ba lesz nyugodtabb, hanem a szülők életét is nagyban megkönnyíti, hogy a mellkasra vagy hátra kötött babával el tudják intézni tennivalóikat.
A hordozó személy igényeit tartották szem előtt akkor is, amikor az idei programba több mozgástípus bemutatását belefoglalták – mondta el a szervező. Kifejtette, a várandósság, szülés és a hordozás igénybe veszi az anyák testét, ezért tartották fontosnak, hogy különböző tornákkal ismerkedhessenek meg a résztvevők. Ma és holnap a Megyeháza márványtermében, pénteken és szombaton pedig a 19-es teremben zajlik a rendezvény, amelyen lehetőség lesz ismerkedésre, beszélgetésre a babahordozásról, bemutatják az újszülöttek és a koraszülöttek hordozására alkalmas kenguru-módszert, a háti hordozásra alkalmas batyu-kötést, lesz babahordozós Nia táncóra, anyatesttorna és bodyART torna is. Hordozóeszközök vására, mustra és tombolahúzás is szerepel a programban, amelyet a Csíkianyák Facebook-csoportban is el lehet olvasni. Egyes rendezvényekre kérik az előzetes bejelentkezést a Facebook-eseményeknél.
Akit érdekel a babahordozás, de most nem jut el a rendezvényre, az részt vehet a hordozó anyukák rendszeres havi találkozóin: Csíkszeredában minden hónap utolsó csütörtökén 11 órától, a református templom alagsorában várnak minden érdeklődőt beszélgetésre, tanácsadásra.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek