Prágában is kikapott a CFR

24

A Kolozsváron elszenvedett vereséget követően Prágában is kikapott a Kolozsvári CFR, így a román bajnoki címvédő a második legrangosabb kupasorozatban lesz főtáblás. A CFR, akárcsak Kolozsváron, Prágában is 1–0-s vereséget szenvedett a Slaviától.
Az első húsz percben a CFR játékosai töltöttek több időt az ellenfél térfelén, de a sok beadásból kevés helyzetük volt. Egyedül Bordeianu balról kapura csavart szabadrúgása volt igazán veszélyes, de a cseh kapus kitolta a hosszú sarokra tartó labdát. Utána viszont a Slavia sorozatos szabadrúgásokkal és szögletekkel teljesen beszorította a kolozsváriakat, ám helyzeteiket blokkolni tudták a vendégek.
A második félidőben is hasonlóan egyoldalú volt a meccs, a CFR csak elvétve jutott el a prágai kapu környékére, miközben a széleket rendre túltöltő Slavia egyre veszélyesebben lőtte Arlauskis kapuját. Soucek és Stanciu tizenhatoson kívüli átlövéseit még mentette a CFR litván kapusa, de a balról egyedül kapura törő Jan Boril lapos kísérlete már túljutott rajta.
A végjátékban pedig szintén a Slavia járt közel a gólhoz, a CFR csapatkapitánya, Camora azonban a gólvonalról kifejelte a labdát.
A Slavia meggyőző játékkal jutott a BL főtáblájára, ám a CFR is elérte célját az Európa Liga csoportkörével: a kolozsvári csapat hét év után játszhat ismét az őszi hónapokban is mérkőzéseket a nemzetközi kupákban.
Eredmény: Bajnokok Ligája-selejtező, 4. forduló visszavágó: Slavia Prága – Kolozsvári CFR 1–0 (0–0) /Boril (66.)/. Továbbjutott: a Slavia, 2–0-s összesítéssel.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek