Pozitív jövőképet festettek

Fiatal családosok színezték a falat. Derű Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Négy generáció jövőképe, pozitív üzenete fogalmazódik meg a gyergyószentmiklósi sikátor falán, a Szent Miklós-plébá­niatemplom szomszédságában. Szombaton fiatal családosok gyer­mekzsivaj közepette festettek álmokat, közös jövőképet és elérendő célokat.

Fiatal családosok színezték a falat. Derű Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont programja által a sikátor egy újabb része lett színes és hordoz pozitív üzenetet az arrajáróknak. A festést csapatépítő találkozás előzte meg, amelyben önismereti feladatokkal, egyéni jövőképek megfogalmazásával készültek a résztvevők, többnyire sokgyermekes családok.
A jó hangulatú csapatmunka eredményeként egy folyamat rajzolódik ki a falon: az egyéni fejlődéstől a nagycsaládig, amelyet szülők, nagyszülők és gyermekek alkotnak. A családok munkája nyomán egy pozitív jövőkép körvonalazódik, amely ugyanakkor egy erős üzenet is: felnevelni a gyermekeket, és megérni azt, hogy unokák szülessenek – tájékoztatott Fodor Rita programvezető.

A csapatmunkában részt vevő Elekes István két kisgyermekével és feleségével érkezett, elmondása szerint már a tavaly eldöntötte, hogy részt vesznek az álomfestésben. A fiatal édesapa elmondta: az előkészületek során mindenki bedobta a közösbe az ötleteit, és a közös pontokat kiragadva ebből, olyan értékek fogalmazódtak meg, amelyek kapaszkodókat jelentenek mindannyiunknak. A természetközeliség és a nagycsalád ugyanúgy teret kapott, mint a hit, a kitartás, a szeretet és a felelősségvállalás.
A gyergyószentmiklósi sikátor fala egyre szebb és színesebb: a tízévesektől a fiatal családosokig terjedő korosztályok pozitív üzenetei láthatók itt. A program jövőre is folytatódni fog, hiszen a középkorosztály és az idősek jövőképének is maradt hely a falon.

Boncina-Székely Szidónia