Pótolják az elmaradt BCG-oltásokat

64

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház újszülöttgyógyászati osztálya felhívja a szülők figyelmét, hogy május 13-tól lehetőség nyílik a BCG-védőoltás pótlására azoknak a kórházban született újszülötteknek és csecsemőknek, akik – különböző okok miatt – születésük után nem kapták meg azt.

Mint az a kórház honlapján olvasható, az elmaradt védőoltások pótlása a járványügyi elővigyázatossági intézkedések miatt szünetelt az elmúlt időszakban. Az érintett szülőket kérik, egyeztessenek a védőoltás pótlásának időszerűségéről a családorvosukkal, majd kérjenek időpontot az oltásra a kórház neonatológiai osztályán.
Amennyiben az oltás várható időpontjában a baba betölti a harmadik hónapot, az oltás előtt el kell végezni a tuberkulin bőrpróbát (PPD), erre szintén időpontot kell kérni. Az oltás további feltétele, hogy a baba egészséges legyen és testsúlya meghaladja a 2500 g-t. Kérik a szülőket, hozzák magukkal a baba oltási könyvét.
Az oltások pótlása minden hónap második szerdáján zajlik, az első oltási alkalom május 13., reggel 8 óra, a helyszín a poliklinika első emeletén lévő 63-as szoba, a Családtervezői rendelő helyisége. Az oltásra és a PPD-próbára munkanapokon 9–11 óra között lehet időpontot kérni a 0732–500586-os telefonszámon.

R. Kiss Edit

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.