Pórul járt a Kolozsvári CFR

Bajnokok Ligája

92

Ha most nyernek, akkor megve­szem a bérletet, nemcsak a Bajnokok Ligája-mérkőzésekre hanem a teljes bajnoki idényre – fordult feleségéhez egy középkorú szurkoló útban a Kolozsvári CFR – Slavia Prága Bajnokok Ligája play off kör első mérkőzésre, a Fellegvárra vezető Erzsébet út lábánál. Egyelőre úgy tűnik, a vásár elmarad, az ötszörös romániai bajnok CFR kikapott a cseh bajnoktól. Országos premierként bemutatkozott a videóbíró is.

Omrani büntetőből pontot menthetett volna, ám a kolozsváriak jelenleg legponterősebb játékosa kihagyta a helyzetet Fotó: Riti József Attila

A kincses várost ezen a héten a jubileumi tizedik kiadásához érkezett Kolozsvári Magyar Napok rendezvényei uralják, kedd délután a vendéglátóipari egységek teraszain poharazgató piros-fehér mezbe öltözött cseh szurkolók jelenléte azonban már félreérhetetlenül jelezte, hogy a labdarúgásnak is fontos szerep jut aznap este. A kettős párharc tétje a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutás, igaz, a vesztesnek sem kell majd sokáig szomorkodnia, hiszen az Európa Liga csoportkörében folytathatja, amely majd szintén szépen termeli az euró százezreket, milliókat a klub kasszájába.

Telt házas mérkőzés
Az Erzsébet utat és a Gépész utcát már jóval a kezdés előtt ellepték a szurkolók. Nem csoda: mintegy 18 ezer szurkolónak kellett időben elfoglalnia helyét a Dr. Constantin Rădulescu Stadion lelátóin. Csak a kapu mögötti tribün felső karéja maradt üresen, mert az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) előírásai miatt, biztonsági okokból le kellett zárnia a rendezőnek. Ha ezt leszámítjuk, akkor nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy telt házas volt a mérkőzés. A prágai szurkolók is kevés híján megtöltötték a vendégszektort, mintegy négyszázan lehettek, a rossz nyelvek szerint a Prágához képest olcsóbb sörárak miatt sokan közülük lent ragadtak Kolozsvár belvárosi forgatagában. A Cüneyt Çakır török játékvezető sípjelére a zöld mezes vendégcsapat kezdte a mérkőzést. Az első félidőt egyértelműen a Slavia uralta. Szinte játszi könnyedséggel jutottak el a kolozsváriak tizenhatosáig, a 28. percben érett góllá a mezőnyfölényük. Egy szögletet követően Masopust kapásból lőtt Arlauskis kapujába. A lelátón eközben hamisítatlan BL-hangulat uralkodott. A mérkőzésre néhány kispesti szurkoló is kíváncsi volt. Viszonylag közel ültek a vendégszektorhoz, a mérkőzés után pedig meggyőződéssel állították, hogy a vendégszurkolók egy adott pillanatban azt skandálták: „Csíkszereda, Csíkszereda!”.

Dráma a hajrában
A második félidőben változott a játék képe, a hazai csapat ugyanis jóval határozottabban lépett fel, több nagy helyzetet is kialakítottak, de nem tudták bevenni a vendégek kapuját. Csak a kapufát találták le Rondon révén az 51. percben. A kolozsvári vasutasok tetszetős támadásai meghozták a közönség kedvét is, egyre hangosabban biztatták kedvenceiket a szurkolók. Műsoron volt a világszerte népszerű „izlandi szurkolás” is. A 77. percben Omrani, CFR pillanatnyilag leggólerősebb játékosa tizenegyest harcolt ki. Ebből az alkalomból történelmi eseménynek lehettek szemtanúi a nézők, ugyanis országos premierként ekkor debütált élesben a videóbíró rendszer (VAR), amely jóváhagyta a játékvezető ítéletét. Omrani azonban kihagyta a büntetőt, így a CFR hazai pályán egygólos vereséget szenvedett. A visszavágót augusztus 28-án játsszák Prágában este 10 órás kezdéssel.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek