Portyázó székelyföldi csapatok

49

Újabb magyarországi portyára indultak a székelyföldi jégkorongcsapatok, vagy épp váltani fogják egymást. Az U12-esek már ma, az U18-asok holnap, míg az U16-osok szerdán kezdik meg az újabb meccssorozatot. Egyben az idei esztendő első hivatalos mérkőzései is lesznek.

Négy korosztályban vitézkednek a székelyföldi csapatok a magyar korosztályos jégkorongbajnokságokban, amely közül háromban meccseket rendeznek a héten. Igencsak zsúfolt napok elé néznek az ifik.
A Györgypál Tamás edzette ISK Csíkszereda U18-as csapata utolsó három mérkőzését játssza a magyar korosztályos bajnokság alapszakaszában. A Debreceni HK-val kétszer mérkőznek meg, akik közvetlen riválisok és a harmadik hely a tét. A túrát a Vasas SC otthonában zárják. Az alapszakaszt követően a középszakasz következik.
Az U16-os magyar bajnokság a középszakaszához érkezett, amelyben két székelyföldi alakulat is szerepel. Az A csoportban a Gál Sándor által irányított ISK Csíkszereda a középszakaszbeli második túrájára készül vasárnaptól. Sorozatban négy meccset – MAC, Pesterzsébet, Győr, Újpest – játszanak. Jelenleg a negyedik helyen állnak öt meccs után.
A középszakasz B csoportjában az Antal István által dirigált Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as csapata szerdán kezdi a középszakaszt. Szerdától vasárnapig öt meccsük – KMH, MAC B, Egerszeg, Vasas, Ocskay Gábor JA B – lesz a fiataloknak.
Az U14-es korosztályban szintén két székelyföldi alakulat – ISK Csíkszereda, ISK Gyergyószentmiklós – verseng, akik még várnak idei első meccseikre. Február első napjaiban kell jégre lépjenek, amikor a Debreceni HK-t, illetve a DVTK Jegesmedvéket látják vendégül egy-egy páros mérkőzésre.
Az U12-es korosztályban – nem jegyeznek eredményeket – az ISK Csíkszereda a mai naptól első magyarországi kiruccanásán van, és sorrendben a Győrrel, az Ifj. Ocskay Gábor JA-val, Dunaújvárossal, a MAC Budapesttel és a DVTK Jegesmedvékkel játszik. Hétvégére pedig érkezik székelyföldi útjára az Újpest, amely sorrendben a Felcsík SK-val, az ISK Gyergyószentmiklóssal, illetve az ISK Csíkszeredával küzd meg.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.